У Луцьку заблокували склади російського підприємства

Джерело: Преса України
  1. Новина відноситься до:

Активісти у Луцьку розпочали блокаду складів тютюнової компанії «Мегаполіс», власником якої є російський олігарх Ігор Кесаєв. Цю акцію підтримали і у Києві, Ковелі, Рівному та Тернополі. Блокада триватиме три дні.

Про це повідомив народний депутат Андрій Левус, пише Преса України.

Нардеп зазначив, що організаторами акції є різноманітні патріотичні громадські організації, зокрема, регіональні спілки ветеранів АТО.

За його словами, завданням громадської блокади є привернення уваги влади до того, що на українському ринку дистрибуції тютюнових виробів працює російський монополіст «Мегаполіс». Власник компанії, російський олігарх Кесаєв, є одночасно президентом фонду ветеранів ФСБ і власником російського збройного заводу ім. Дегтярова. В Україні ж даним бізнесом керує «смотрящий» екс-президента України Віктора Януковича, український олігарх Борис Кауфман.

Головною вимогою блокади, як зазначив Левус, є внесення «Мегаполіса» до санкційного списку Ради національної безпеки і оборони України, а також адекватні рішення Антимонопольного комітету у справі цієї компанії. АМКУ «зобов’язаний боротись проти монополістів, а не покривати їх», - наголосив нардеп.

Як пише Волинське агентство розслідувань, у блокаді складів «Мегаполісу» в Луцьку беруть участь бійці «Айдару», «Азову», «Самооборони Волині» та інших організацій.

Наразі організатори блокування привезли дрова, бочки, щоб провести вогнище, а до дверей терміналів луцького складу «Мегаполіс-Україна» підігнали «Камази».

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі