У скільки обійдеться лучанам новорічний настрій

Джерело: Volyntimes
  1. Новина відноситься до:

За сприяння «Комітету правозахисту та боротьби з корупцією» вдалося отримати копії кошторисів витрат і розпоряджень стосовно влаштування новорічних свят в Луцьку.

Про це повідомляє volyntimes.

Тож, загальна сума коштів витрачених на облаштування новорічних свят становить 198 тисяч гривень.

Кошторис витрат на святкове оформлення новорічних ялинок Луцька склав 139 тисяч 757 гривень. Адміністративні витрати при цьому сягнули 10 тисяч 654 гривень.

Якщо вартість матеріалів для прикрашання ялинок склала 60 тис. 386 грн., то лише страшненький сніговик, який ввійшов в цю суму, обійшовся платникам податків майже в їх половину - 24 тис. 680 грн.

Хоч багато з гірлянд – минулорічні, на них все ж використали, згідно кошторису, 400 світлодіодних ламп LB З7 на 11 тис. 540 грн. Додатково закупили зовнішніх гірлянд 456 LED 5 шт. на 11 тис. 45 грн і 12 шт. 200 LED на 10 тис. 641 грн.

Крім вище зазначеної суми 46 тис. 577 грн. вартував поточний ремонт Новорічного містечка та вертепу.

Звернув на себе увагу, своєю тенденційністю, ще один «Кошторис видатків на підготовку та проведення у місті новорічно-різдвяних свят» сумою в 18 тис. 580 грн.

Так у ньому на придбання пам’ятного подарунка і книг дітям пільгової категорії передбачено 11 тис. 580 грн. А ось на афіші для реклами і квіткову композицію сума складає майже 70% цих витрат - 7 тис. грн.

Ознайомившись з розпорядчими документами щодо організації новорічних святкувань в Луцьку, редакція видання зауважила і стверджує, що це відверто «монархічні» ухили в внутрішній політиці нашого міста. Хоча в нас існує, принаймні де-юре, місцеве самоврядування і є його виборні органи, в більшості міських заходів, що фінансуються з податків лучан, фігурує лише міський голова. Своїм же розпорядженням він зобов’язує виконавчі структури забезпечувати цей процес.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі