За акредитованими журналістами в облраді закріплюватимуть окремі місця

Джерело: Волинські новини
  1. Новина відноситься до:

Для участі у сесійних засіданнях журналістів будуть акредитовувати. Депутати запевняють, що це не обмеження, а навпаки дії, спрямовані для покращення умов медійників, мовляв, за акредитованими «закріплюватимуть» окремі сидячі місця.

Про це йшлося під час розширеного засідання постійної комісії обласної ради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби із злочинністю та корупцією за участю голів усіх фракцій в обласній раді 4-го січня, пише Інформаційне агентство Волинські Новини.

Голова профільної комісії Анатолій Вітів запевнив, що усіх, хто буде акредитований, – забезпечать сидячими місцями в залі.

«Це не обмеження, а навпаки покращення роботи журналістів, щоб забезпечити місцями, вай-фаєм, документацією», – розповів Анатолій Вітів.

Депутати планують персонально акредитовувати фрілансерів, а газети, телебачення й інтернет-видання – цілими редакціями.

«Щоб спростити журналістам акредитацію, достатньо акредитувати редакцію, зазначити, скільки буде людей, і тоді приходить журналіст, показує посвідчення чи редакційне завдання і працює. Бо ж може бути, що якесь ЗМІ запланувало, що піде на сесію певна людина, а вона, раптом, занедужала – відправляють тоді іншого», – роз’яснює депутат Вітів.

Він наголосив на тому, що інтернет-видання є ЗМІ лише у випадку, якщо воно зареєстроване як «Інформаційне агентство», всі решта – просто громадські активісти.

Зауважимо, що в сесійній залі облради передбачено 25 місць для ЗМІ, втім, зазвичай їх бракує, адже на них сідають всі охочі, включаючи працівників облдержадміністрації.

Нагадаємо, депутати облради вчора спільно підтримали новий Регламент Волинської обласної ради сьомого скликання, який, на думку керівників усіх фракцій, має бути спрощеним та ефективним. Також у документі планують обмежити час для спічу. 

Детально ознайомитися з проектом рішення Регламенту.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі