За хабар засудили трьох волинських податківців

  1. Новина відноситься до:

За одержання неправомірної вигоди засуджено трьох працівників Головного управління Міндоходів у Волинській області.

Правоохоронці, використовуючи надані їм повноваження, збирали «данину» як з легальних підприємців, так і з тих, хто займався незаконним промислом, повідомляє прес-служба прокуратури  Волині.

Так, двоє старших оперуповноважених протягом червня - серпня 2014 року одержали неправомірну вигоду від одного з підприємців на суму 1500 доларів США за неперешкоджання у здійсненні ним законної підприємницької діяльності з реалізації тютюнових виробів.

Із громадянки, яка займалась незаконною оптовою торгівлею тютюновими виробами на території України та Республіки Польща, у серпні 2014 року вони одержали 2 тис. доларів США за те, що закриватимуть очі на її незаконну діяльність. 

Із іншої громадянки, яка незаконно торгувала контрафактними цигарками у Ковелі, спритні правоохоронці упродовж червня-серпня 2014 року одержали 1050 доларів США. 

Уже у змові з завідувачем сектору старші оперуповноважені у червні 2014 року одержали неправомірну вигоду від міжнародного перевізника - 5 тис. доларів США двома «траншами» – 3 та 2 тис. доларів.

Затримали одного зі спритників на гарячому. 

Попри те, що правоохоронці не визнавали своєї вини у скоєному, у ході досудового розслідування було здобуто незаперечні докази їхньої винуватості.

Визнавши усіх трьох податківців винними у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 368 Кримінального кодексу України, Володимир-Волинський міський суд Волинської області призначив їм покарання: завідувачу сектору – у виді 5 років позбавлення волі з позбавлення права 2 роки обіймати посади в правоохоронних органах з конфіскацією всього належного йому майна, старшим оперуповноваженим – у виді 6 років з позбавленням права 3 роки обіймати посади в правоохоронних органах та з конфіскацією майна.

Окрім того, правоохоронців позбавлено спеціальних звань.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі