Як у Волиньраді боротимуться з «кнопкодавством»

Джерело: Волинські новини

Голови всіх фракцій у Волинській обласній раді спільно думали, як викорінити у своїх рядах «кнопкодавів». В результаті дискусії з'явилося вирішення проблеми.

Про це йшлося під час розширеного засідання постійної комісії обласної ради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби із злочинністю та корупцією за участю голів усіх фракцій в обласній раді 4-го січня, пише Інформаційне агентство Волинські Новини.

Учасники засідання дискутували, як вплинути на «кнопкодавів», зваживши, що на таких депутатів вони не мають фактичного впливу, тому вирішили нівелювати голосування за когось.

Так, новий Регламент передбачає переголосування у випадку виявлення факту «кнопкодавство». Відповідно, вважають учасники засідання, депутат буде змушений голосувати персонально.

Нагадаємо, депутати облради вчора спільно випрацювали новий Регламент Волинської обласної ради сьомого скликання, який, на думку керівників усіх фракцій, має бути спрощеним та ефективним. Також у документі планують обмежити час для спічу.

Детально ознайомитися з проектом рішення Регламенту.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі