У Луцьку хочуть створити комунальний спорткомплекс

Джерело: Волинські новини
  1. Новина відноситься до:

На розгляд найближчої сесії Луцької міської ради готується проект рішення про створення комунального закладу «Спорт для всіх», який буде займатися фізкультурно-оздоровчою масовою роботою з населенням.

Комунальний заклад планують створити на базі міського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх». Про це стало відомо під час засідання круглого столу зібраного з цього приводу в Луцькій міській раді 5 січня, пише Інформаційне агентство Волинські Новини.

Так, заступник Луцького міського голови Юрій Моклиця розповів, що на найближчу сесію виноситиметься створення комунального закладу «Спорт для всіх».

З його слів, доцільність створення комунального закладу зумовлена тим, що структура «Спорт для всіх» фактично існувала, але не мала статусу юридичної особи. А ось у законодавстві центри фізичної культури і спорту мають бути окремою юридичною особою.

Поки що центр не має можливості розпоряджатися майном, фінансами. Майданчики нині перебувають на балансі ЖЕКів, а приміщення для центру орендує виконком.

Окрім того, створення комунального закладу дасть змогу здійснювати господарську діяльність, адже є перелік платних послуг, завдяки яким можна було б розвивати базу.

Юрій Моклиця повідомив, що заклад, який створять, матиме на меті не заробляння грошей, а розвиток галузі. Заклад буде дотаційним і фінансуватиметься з бюджету міста з можливістю заробляти.

В штаті передбачається, працюватиме не більше 15 шатних одиниць, але, ймовірно, їх буде 10, як і зараз. Поки що у центру немає жодного майна, тому причин збільшувати штат поки що немає, каже заступник міського голови. Керівника закладу, передбачається, обиратимуть на конкурсній основі.

Крім того, Юрій Моклиця повідомив, що на Волині згаданий центр у Луцьку - єдиний, який не має статусу самостійного.

Директор центру Надія Петрик розповіла, що міський центр існує з 2007 року на базі восьми клубів за місцем проживання. Досі основна цільова аудиторія центру була діти шкільного віку, але планують працювати далі з дошкільнятами, студентством, дорослими.

На базі центру діє 37 фізкультурно-оздоровчих груп. Секції відкриті з тих видів, якими лучани побажали займатися: карате, дзюдо, велоспорт, танцювальна аеробіка, теніс, шахи та шашки.

З її слів, в бюджеті на ремонт приміщень, які орендує виконком для центру, немає коштів, лише один клуб «Атлет» сьогодні ремонтується.

Всього на 2015 рік з міського бюджету виділялося 735 тисяч гривень для центру. З них 141 тисячу плата за комунальні послуги, 28 тисяч витратили на спортивне обладнання, на проведення фізично-масових спортивних заходів – всього лише 5 тисяч гривень. Крім того, торік 80 дітей-пільговиків оздоровлювалися на базі центру в таборах денного перебування.

Одна з головних проблем – спортивні майданчики. Більшість з них (турніки, спортивне обладнання) знищені, а ті, які є або на балансах ЖЕКів, або за документами не числяться взагалі. Відтак, одне з перших питань – обладнання.

Крім того, після створення комунального закладу центр зможе юридичну можливість укладати договори з федераціями, ДЮСШ про роботу тренерів, які працюватимуть з лучанами в клубах за місцем проживання.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі