Луцьк - третій за видачею польських віз

Джерело: Під прицілом
  1. Новина відноситься до:

Луцьк входить до трійки міст-лідерів, де найбільше було видано польських віз.

Загалом минулого року польські консульства в Україні видали українським громадянам близько 930 тисяч віз.Це на 97 тисяч більше, ніж в 2014 році, пише Під прицілом з посиланням на МЗС Польщі.

«Дані з середини грудня 2015 року показують, що за весь рік кількість виданих віз в Україні становитиме близько 930 тисяч віз»,— йдеться у повідомленні.

За даними Міністерства, це майже на 97 тис. більше, ніж в 2014 році і на 210 тис. більше, ніж в 2013 році.

Згідно зі статистикою за січень-листопад 2015 року, польські консульства у Харкові, Києві, Львові, Луцьку, Одесі, Вінниці видали понад 432 тис. віз типу D (національні) і більше 414 тис. віз типу С (Шенгенські візи).

Найбільше віз в січні-листопаді минулого року видано у польському консульстві у Львові – понад 347 тис., що становить 41% усіх виданих віз на території Україні. До трійки лідерів входять також Луцьк та Київ.

Зазначається, що з 2013 року в МЗС запроваджено практику видачі дворічних віз, зокрема туристичних, особам, які до цього мали в паспорті не менше двох віз типу Шенген (одна з яких польська), а їхня візова історія була позитивною. Інформують також, що польські консули на підставі візового кодексу ЄС «активно використовують можливості» надання громадянам України мультивіз терміном від шести місяців до п'яти років на підставі наданих документів і позитивної візової історії.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі