На Волині трьох танкістів хочуть зробити почесними громадянами

Джерело: Волинські новини
  1. Новина відноситься до:

Присвоїти звання «Почесний громадянин Волині» депутати Волиньради пропонують екіпажу танка, який відзначився у серпні минулого року у нерівному бою з ворогом. 

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку, сім’ї, молоді, спорту та туризму 6 серпня, повідомляє інформаційне агентство «Волинські новини».

Депутат Валентина Блінова пропонувала присвоїти це звання командирові танка Миколі Тишику(уродженцю села Седлище Старовижівського району), навідникові-оператору Андрію Мудрику (мешкає у Луцьку) та механіку-водію Олександру Пугачу (уродженцю села Губин Локачинського району).

У нагородних листах йдеться про сміливість військовослужбовців та відданість їх своїй країні. Під час атаки на блокпост неподалік села Сигнальне Донецької області 24 серпня 2014 року вони не допустили прориву ворогом блокпосту, вступивши у тригодинний нерівний бій з чотирма танками противника. Поєднання бойових навичок і  підготовки дало змогу знищити з першого пострілу ворожий танк Т-72 БВ. Під час подальших маневрів екіпаж танку ступив у затяжну дуель з трьома іншими танками противника. Попри те, що у танк влучив ворожий снаряд, боєздатність вдалося відновити та заманити противника у засідку, у результаті чого противник втратив ще два танки і почав відступ. Один із ворожих танків відремонтували та доставили у табір 51-ї ОМБ у селі Дачне Дніпропетровської області.

Оскільки наразі облрада має змогу виділити кошти лише на двох осіб, депутати клопотатимуться про збільшення суми, адже виділяти лише двох людей із екіпажу танку вважають нераціональним.

Члени комісії підтримали проект рішення.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі