Декомунізація: перейменували «Советское шампанское»

Джерело: Громадське
  1. Новина відноситься до:

Київський завод шампанських вин змінив назву популярної марки «Советское Шампанское» на «Советовское Шампанское». Таке рішення в компанії пояснили дією закону про декомунізацію.

«Ми пішли на такий крок для того, щоб зберегти один з найголовніших атрибутів новорічного свята. Зміни торкнулися лише назви, якість улюбленого всіма ігристого залишилася на стабільно високому рівні», - повідомили у прес-службі КЗШВ, пише Громадське. 

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко підписав 16 травня 2015 року чотири закони про декомунізацію: «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки»; «Про доступ до архівів репресивних органів комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 років»; «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років» та «Про правовий статус та вшанування пам'яті борців за незалежність України у ХХ столітті».

Документами забороняється, зокрема, радянська символіка, засуджується комуністичний режим, відкриваються архіви радянських спецслужб та визнаються борцями за незалежність України УПА й інші організації.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі