З 1 січня заборонили ввозити автівки, старші за 5 років

Джерело: ТСН
  1. Новина відноситься до:

В Україні набуває чинності екологічний стандарт «Євро-5», який забороняє ввезення з-за кордону старих автомобілів, які були випущені з конвеєра раніше 2010 року.

Про це нагадує Асоціація міжнародних автомобільних перевізників України, інформує ТСН.

«З 1 січня 2016 року ввезення автотранспортних засобів стандартів «Євро-4» і нижче буде заборонено», - йдеться у повідомленні.

Крім того, з 2018 року в країну буде заборонено ввезення aвтомобілів, які є нижчими стандарту «Євро-6» (2015-2016 років випуcку), тoбто cтapші трьох років. Посилення вимог до екологічних параметрів транспортних засобів під час ввезення в Україну вводиться відповідно до внесених змін до закону «Про деякі питання ввезення на митну територію України та реєстрації транспортних засобів" щодо колісних транспортних засобів».

Стандарт «Євро-5» є обов'язковим для всіх нових вантажних автомобілів, які продаються в Євросоюзі, з жовтня 2008 року і для всіх легкових автомобілів - з 1 вересня 2009 року.

Як повідомлялося раніше, податки на елітні автомобілі в Україні будуть нараховувати за новими правилами. До цього «розкішність» визначали за об'ємом двигуна (понад три літри), а тепер будуть – за вартістю авто (понад 1 млн грн).

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі