Перші підсумки роботи патрульної поліції у Луцьку

Джерело: Район. Луцьк
  1. Новина відноситься до:

За п’ять перших днів роботи патрульної поліції Луцька надійшло понад 600 викликів, переважно порушення тиші, правил дорожнього руху та сімейні конфлікти.

Про це йдеться на офіційній сторінці патрульної поліції у Луцьку у Facebook.

Нагадаємо,19 грудня, луцькі поліцейські склали присягу на вірність Україні. 165 молодих лучан того ж дня розпочали патрулювання вулицями Луцька. Всього цілодобово містом курсували 15 екіпажів.

Детальніше про перші підсумки роботи патрульних у Луцьку розповів начальник Управління патрульної поліції Луцька Антон Цюцюра під час прямого ефіру у телепередачі «Під градом змін» Громадського, - пише Район.Луцьк.

За його словами, найбільша проблема міста – це неправильне паркування. Патрулі зафіксували вже 104 таких порушень.

«Ми будемо якось систематично її вирішувати. Я особисто їздив дивився, що у нас у тих місцях, де є проблеми з парковками, за 50–100 метрів є стоянка, на якій можна без порушень правил дорожнього руху залишити авто. Але трохи люди чи лінуються, чи поспішають, чи не звикли до того, що це не можна робити», – зазначив головний патрульний міста.

«Також ми вже маємо на рахунку розкритий грабіж за допомогою небайдужого громадянина. Затримано лучанина за незаконне поводження зі зброєю та двох за крадіжку. Дуже багато реагують наші співробітники на порушення правил дорожнього руху: складено три протоколи за керування у стані сп’яніння, залишення місця ДТП, за п’ять днів трапилося вже 15 ДТП», – розповів Антон Цюцюра.

Ще одні проблеми міста – це дрібне хуліганство та розпивання алкогольних напоїв в громадських місцях.

«Як правило, люди були напідпитку, і траплялося це у вихідні дні», – зауважив Антон Цюцюра.

Крім того, командир патрульних розповів, як відбуваються щоденні чергування вулицями Луцька.

«Кожен автомобіль закріплений за певним квадратом міста. Якщо саме з цього квадрату приходить дзвінок на «102», то йому приходить завдання, на яке він має відразу реагувати. Якщо викликів у цьому квадраті немає, то патрульні заїздять у двори, вони самі для себе шукають роботу, тобто правопорушення», – стверджує Антон Цюцюра.

Також головний поліцейський міста поділився першими враження від особового складу.

«Я ще в процесі їх вивчення, знайомства. Серед нас є люди з дуже різних сфер, наприклад, медицини, маємо кілька колишніх працівників міліції, є колишні банкіри. Я особисто проводив співбесіди у інших містах, тому можу сказати, що ми шукаємо людей, у яких горять очі, людей, які хочуть змінити країну», – розповів Антон Цюцюра.

 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі