Будівельники мізкуватимуть над житлом «під ключ» для бійців АТО

  1. Новина відноситься до:

Для бійців АТО пропонують надавати готове житло замість земельних ділянок, які перебувають без комунікацій та далеко від необхідної інфраструктури.

Таку ідею запропонував опрацювати будівельникам Волині голова Волинської облради Ігор Палиця 24 грудня під час форуму «Волинь: бізнес, відповідальність, взаємодія. Роль влади на регіональному та місцевому рівнях у розвитку підприємництва».

Зокрема, він надав пропозицію, аби будівельники до середини лютого 2016 року показали інвестиційні пропозиції житла для бійців АТО. Часто трапляється, що учасники АТО, що мають право на земельну ділянку під забудову, отримують її у такому місці, де немає ані комунікацій, ані інфраструктури. Відповідно, проведення мереж коштує в рази дорожче, аніж зведення житла навіть за умови кооперації.

Ігор Палиця розповів, що під час зустрічі з волонтерськими організаціями, представниками добровольчих формувань, бійцями ЗСУ почув чимало скарг умови отримання земельних ділянок.

«Я запропонував бійцям, щоб вони об’єдналися в організацію. Тим часом, будівельники нехай вибирають місце для будівництва, її ми виділимо бійцям АТО. Там збудуємо апартаменти і віддамо їх воїнам. Власне, бійці погодилися, що краще отримати готові апартаменти, квартири «під ключ», аніж ділянки без комунікацій», - пояснив свою позицію голова обласної ради.

Він зазначив, що підведення комунікацій можна організувати за рахунок обласного бюджету. Будівельники ж мають показати проектний ескіз пропозицій.

«Коли в нас буде єдина позиція — прорахуйте собівартість, я гарантую, що обласні депутати закладуть гроші на підведення комунікацій, укладання доріг. А ви зробіть ескізний проект, запроектуйте повноцінний мікрорайон зі школою тощо. І ми дотиснемо Кабмін. І нас підтримає Кабмін, а в березні ви вже розпочнете працювати», -— запевнив він.

Своєю чергою голова ОДА Володимир Гунчик додав, що у селі Рокині є 64 гектари Академії аграрних наук, де мають бути 800 ділянок для бійців АТО, у Ківерцівському районі – 80 гектарів, у Луцьку – військове містечко. Але тепер, мають виступити єдиними фронтом і місцева влада, і будівельники і організації бійців АТО, аби досягти результату і зреалізувати цю ініціативу.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі