Нові депутати цікавляться сумнозвісним Будинком офіцерів

  1. Новина відноситься до:

Депутат Луцької міської ради Віктор Ящук закликає подбати про збереження сумнозвісної пам’ятки архітектури на вулиці Винниченка. Свій депутатський запит він подав під час сесії міської ради 23 грудня.

Будівля, зареєстрована у переліку пам’яток як Земельний банк, а більше відома як Будинок офіцерів, ще за часів останнього губернаторства Бориса Клімчука мала належати то обласній філармонії, то Луцькому національному технічному університету. Зрештою, нині пам’ятка належить останньому закладу. Свого часу навіть студенти у Земельному банку проводили підготовчі ремонтні роботи.

Проте зараз усе зупинилося – навчальні кабінети не облаштовують, будівля пустує. Через недогляд вона починає поступово руйнуватися, на що і звернув увагу депутат Ящук. Так, особливої шкоди завдають зламані ринви, крізь які вода потрапляє на стіни. Вони постійно сирі, на них заводиться грибок. Віктор Ящук закликає зберегти цю пам’ятку, яка є цінним зразком в забудові довоєнного Луцька.

Міський голова Микола Романюк зазначив, що ця пам’ятка не є міською комунальною власністю, тому апелювати треба до Луцького національного технічного університету.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі