Двох лучанок ошукали інтернет-шахраї

Джерело: Головне управління Національої поліції у Волинській області
  1. Новина відноситься до:

В однієї жінки пройдисвіти виманили 20 тисяч гривень, у другої – більше 12 тисяч гривень.

28-річна жителька обласного центру продавала одяг через  Інтернет. Через деякий час товаром зацікавилися, і до лучанки зателефонував чоловік. Невідомий довго розпитував про товар, після чого вирішив його придбати, повідомляє прес-служба поліції Волині.

За домовленістю покупець мав перевести потерпілій гроші на платіжну картку. А продавець, після оплати товару, зобов’язалася відправити його за адресою, яку надішле покупець.

Через деякий час до лучанки знову зателефонували. Цього разу невідомий чоловік представився працівником банку. Він повідомив, що на її картку мають прийти гроші, але цю фінансову операцію виконати неможливо, оскільки платник – юридична особа. Однак, невідомий переконав потерпілу надати йому пароль до картки, аби мати можливість зарахувати на неї гроші. Після недовгих вагань жінка погодилась, і миттєво позбулася 20 тисяч гривень, які були на рахунку.

Зрозумівши, що щось не так, потерпіла забила на сполох. «Працівник банку» її заспокоїв і сказав, що стався збій операції, і кошти зараз повернуть назад. Для цього необхідно назвати ще трьох поручителів, які мають платіжні карти цього банку. Жінка надала дані ще трьох поручителів, своїх знайомих. Тож, на вудку пройдисвітів потрапила ще і 31-річна подруга лучанки, у якої шахраї аналогічним способом видурили 12 500 гривень.

За фактом шахрайства правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.190 Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.

Поліція попереджає: у жодному разі ніколи й нікому не слід називати персональних даних: ПІН-код банківської картки, CVV-код та пароль.Ці дані повинен знати лише власник картки. Якщо все ж таки ви стали жертвою інтернет-шахраїв, одразу повідомте за телефоном «102». Тільки в такому випадку правоохоронці зможуть за гарячими слідами встановити та затримати зловмисників.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі