Сім’ям полеглих бійців обмежили пільги

Джерело: Волинські новини
  1. Новина відноситься до:

Із липня сім’ї загиблих воїнів в антитерористичній операції та батьки Героїв України, які загинули на Майдані, не матимуть комунальних пільг, якщо сукупний дохід на одну людину становитиме більше 1710 гривень.

Утім, у Луцьку ухвалили, аби дати пільги, але за кошт міської казни. Про це йшлося під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради 5 серпня, повідомляє інформаційне агентство «Волинські новини».

Як зазначила директор департаменту соціальної політики міськради Лариса Боярин, з першого липня вступили у дію зміни у наданні пільг.

«Якщо сукупний дохід сім’ї розподілити на кожного члена і він перевищуватиме 1710 гривень, тоді сім’ї загиблих воїнів в АТО та батьки загиблих Героїв на Майдані не матимуть пільг. Зауважу, що зараз у нас є 35 загиблих воїнів АТО та два загиблих Героя на Майдані. Держава передбачила для сімей загиблих воїнів АТО 50% пільги, 100% пільги мають батьки Героїв революції», - розповіла Боярин.

Члени виконкому вирішили для тих сімей, які «випадають» з пільгової категорії, дати 100% пільг на комунпослуги, а витрати погасити з міського бюджету.

Таким чином виходить, що сім'я загиблих Героїв АТО з доходом менше 1710 гривень отримає лише 50% державних пільг, а з більшим доходом - 100% пільг з міської казни.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі