У Луцькради представили очільника патрульної поліції міста

Джерело: Волинські новини
  1. Новина відноситься до:

Луцький міський голова Микола Романюк представив керівника патрульної поліції міста Луцька.

Так, високі повноваження головного поліцейського обласного центру доручили виконувати Антону Цюцюрі. Про це стало відомо під час оперативної наради 22 грудня, пише Інформаційне агентство Волинські Новини.

Як очільник нової правоохоронної системи міста Антон Цюцюра познайомив учасників засідання із повноваженнями та обов’язками луцьких поліцаїв: «Діяльність патрульної поліції затверджена Законом України «Про Національну поліцію», який набрав чинності 7 листопада 2015 року. Основні завдання патрульної поліції – забезпечення безпеки та правопорядку на вулицях міста, охорона прав і свобод людини та інтересів суспільства й держави, а також надання допомоги громадянам у межах визначених законодавством», - зауважив головний поліцейський Луцька.

З його слів, патрульна поліція обласного центру своєю присутністю на вулицях міста здійснює і профілактичну функцію – запобігає вчиненню злочинів. Присутність екіпажів, які патрулюють вулиці, мінімізують вчинення правопорушення. Патрулі на вулицях працюють з проблисковими маячками. Хтось ставиться до цього з розумінням, хтось нарікає, але все ж це працює», - розповів очільник луцької патрульної поліції.

Він зауважив, що до сьогодні нові полісмени своєчасно реагували на всі заяви і повідомлення від громадян. Так, середній час реагування нових поліцейських на заяви становить 11 хвилин. Окрім попередження злочинів, луцька поліція має повноваження здійснювати провадження у справах про адміністративні правопорушення, зокрема щодо порушення Правил дорожнього руху та сфери громадської безпеки і правопорядку.

«За активної участі свідомих громадян ми можемо навести лад в місті та країні в цілому, забезпечити європейський рівень безпеки», - підсумував Антон Цюцюра.

На це заступник міського голови Сергій Григоренко зазначив, що за станом на сьогодні існує висока довіра суспільства до нових поліцейських: «Реформа поліції – одна з небагатьох реформ, проведених в Україні. Я послухав розповіді про початок вашої роботи, й при цьому на очі навертаються сльози. Вірять вам люди», - звернувся посадовець до очільника поліції.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що 19 грудня луцькі поліцейські склали присягу на вірність Україні

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі