На Волині хочуть створити фонд з підтримки спорту

Джерело: Волинська правда
  1. Новина відноситься до:

Ідею щодо створення фонду, який підтримуватиме провідних волинських спортсменів та їх тренерів подав під час зустрічі з керівниками обласних та місцевих спортивних шкіл голова облради Ігор Палиця 22 грудня. 

Під час зустрічі з головою облради Ігорем Палицею представники волинського спорту мали можливість озвучити нагальні потреби, які нині постають перед галуззю, пише Волинська правда.

Окрім питань, які стосуються реконструкції місцевих стадіонів Волині, встановлення у населених пунктах спортивних майданчиків та пошуку приміщень, керівники стортивних установ та шкіл відзначили: спортсмени потребують і конкретного особистісного фінансування. Зокрема, це стосується учасників всеукраїнських та міжнародних змагань та їх тренерів. Адже здебільшого, їдучи на змагання, вони використовують власні кошти для купівлі форми, а також на проживання та харчування.

Своєю чергою, Ігор Палиця відзначив, що нині у фінансуванні спортивної галузі, коштів на такі потреби не передбачено. Втім, вирішити проблему можливо. Допомогти кращим спортсменам Волині він пропунує за допомогою фонду. Зазначимо, Палиця не має на увазі уже діючий фонд «Новий Луцьк», який уже понад 4 роки підтримує обдарованих волинян, надаючи їм різноманітні стипендії. Голова облради запропонував створити оркемий фонд, який спеціалізуватиметься на допомозі винятково спорту.

Так, до 20-25 січна усі керівники спортивних установ та шкіл області мають подати інформацію про необхідні суми грошей на фінасування тих чи інших спортсменів Волині та їх тренерів. Своєю чергою, Палиця пообіцяв щороку давати на баланс цього фонду мільйон гривень особисто. Окрім того, 3-4 мільйони новоспечений очільник облради планує знайти у волинських бізнесменів.

Очікується, що фонд з підтримки спорту на Волині займатиметься наданням (купівля, оренда) житла провідним волинським тренерам, забезпеченням формою спортсменів, оплатою їх поїздок на змагання та наданням стипендій за особливі досягнення.

Додамо, на галузь фізичної культури і спорту на 2016 рік по загальному і спеціальному фондах обласного бюджету передбачається асигнування в обсязі 21 мільйона 267,5 тисяч гривень.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі