Лучани скаржаться на роботу комунальників

Джерело: Волинські новини
  1. Новина відноситься до:

788 телефонних звернень, 248 із яких - інформаційно-консультативного характеру надійшло до Луцької міської ради від лучан у період зз 7 по 19 грудня 2015 року.

Про це під час оперативної наради у луцького міського голови 22 грудня повідомила директор Центру надання адміністративних послуг у місті Луцьку Лариса Карп'як, пише Інформаційне агентство Волинські Новини.

З її слів, за звітний період на адресу міської ради надійшло 788 телефонних звернень, 248 з них, інформаційно-консультативного характеру.

Найбільше звернень стосувалося роботи житлово-комунальної сфери нашого міста, а саме 166 дзвінків. На виконання в ЖКП-2 було передано 11 повідомлень; ЖКП-3 – 30; ЖКП-7 – 23; ЖЕК-8 ЖБК – 17; ЖКП-11 – 15; ТзОВ «М.Ж.К.» – 18.

116 звернень стосувались відсутності електропостачання в житлових будинках та квартирах, які були викликані як плановими відключеннями, так і аварійними. Телефонували мешканці з таких адрес: Новочерчицька, 3; Львівська, 120; Трутовського, 16; Левітана, 10, 11, 12, 16; Володимирська, 57; Кривий Вал, 2, 6, 10; Волі, 23. Всі аварійно-ремонтні роботи були виконані працівниками Луцької міської філії ПАТ «Волиньобленерго». На контролі залишається звернення стосовно вивезення гілля після чистки ліній електромереж на вулицях Ранкова, 1 та Ландау, 1.

Значно збільшилась кількість дзвінків стосовно налагодження зовнішнього освітлення вулиць та прибудинкових територій, а саме 68. За даний період було відновлено освітлення вулиць: Качалова; Ліскова; Лютеранська; Караїмська; Базарна; Петрусенка; Кочерги. На контролі залишається налагодження мережі зовнішнього освітлення за такими адресами: Мечнікова, 3; Народних дружинників, 9, 16; Прилуцька; Тургенєва, 2; Потапова, 2; Ветеранів, 7, 9, 22; С.Ковалевської, 17; Панфілова, 1; Ярощука, 22; Героїв УПА, 70-88; Гордіюк, 8, 12; Конякіна, 12; Н.Хасевича, 6; Гнідавська, 63б; Грушевського, 14; Волі, 9.

На виконання на адресу ДКП «Луцьктепло» передано 54 звернення. На контролі залишаються звернення стосовно виконання благоустрою після проведення ремонтних робіт на тепломережі на проспектах Відродження, 5а та Соборності, 16.

16 звернень, які надійшли в групу «15-80» стосувались діяльності КП «Луцькводоканал».

На адресу ЛСКАП «Луцькспецкомунтранс» передано 12 повідомлень. Про несвоєчасний вивіз твердих побутових відходів та прибирання біля контейнерів повідомляли з таких адрес: Градний узвіз, 2; Шухевича, 1; 8 Березня, 6; Світла, 12; Ветеранів, 7. Два звернення стосувалось прочистки зливової каналізаційної мережі на проспекті Грушевського, 3-5 та один дзвінок відносно відсутності решітки на розі вулиць Щусєва – Захарова. На всі звернення було оперативно відредаговано.

Доповідач зазначала, що на роботу ПАТ «Волиньгаз» надійшло 7 нарікань. 15 грудня, в зв’язку з проведенням монтажних робіт по перенесенню стояка, було припинено газопостачання будинків на проспекті Перемоги, 11, 13. На жаль, по причині відсутності мешканців та наявності заборгованості за спожитий газ, відновити подачу газу в день відключення не вдається. Хочеться також зазначити, що працівники групи «15-80» не були попередньо повідомлені про дану ситуацію і просять надалі інформувати їх про заплановані відключення заздалегідь.

27 дзвінків за даний період було передано на опрацювання в департамент муніципальної поліції. Вони стосувались незгоди мешканців з проведенням будівельних робіт біля їхніх будинків, торгівлі в недозволених місцях, благоустрою та прибирання територій, спалювання сміття та різних відходів, розміщення рекламних листівок на опорах, нарікань на власників собак.

12 звернень стосувались роботи маршрутних автобусів. Нарікали лучани на відсутність рейсів, недотримання графіків руху, неналежну поведінку водіїв та порушення ними правил дорожнього руху на таких маршрутах: №№4; 9; 10; 11; 18; 26а; 27а; 32. Всі ці звернення передано для моніторингу та вжиття заходів в управління транспорту та зв’язку. Крім того, 7 повідомлень були викликані через незадовільний рух тролейбусів у місті, а саме №№1; 2; 4а; 5; 9; 15а. Ці звернення передано в Луцьке підприємство електротранспорту.

Однією з дієвих форм звернення для мешканців нашого міста залишаються повідомлення на веб-платформу «Відкрите місто». Найпоширенішими серед звернень за цей період були повідомлення про ремонт прибудинкових територій (вул. Конякіна, 10а, 12, 12а, 12б, Львівська, 61а), відновлення зовнішнього освітлення окремих вулиць (Кравчука, 18, 20, Говорова), прибудинкових територій.

Лариса Карп'як акцентувала, що популярності в місті набула одна з форм електронної демократії - «Електронні Петиції». За станом на 21.12.2015 загальна кількість звернень у якості петицій сягнула 112. З них – підтриманих – 11, знаходиться на розгляді – 1, триває збір підписів ще на 18 та 82 таких, які не набрали необхідної кількості (300) голосів, а тому розглядаються як електронні звернення.

Вислухавши це, перший заступник міського голови Тарас Яковлев дав відповідні доручення зібрати фахівців і вирішити проблеми, які залишаються на контролі. Зокрема, мову вели про проведення робіт з благоустрою на ділянках доріг, де просідає грунт, а також про ремонт зовнішнього освітлення за названими адресами, відновити систему опалення на проспекті Волі, 56 тощо.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі