Що волиняни запитують у «Яндекса» про 2016 рік

  1. Новина відноситься до:

Яндекс проаналізував запити жителів Волині про Новий рік. З’ясувалося, що цікавитися святом вони починають ще у жовтні, а за два перші тижні грудня задають про нього уже біля 60 тисяч запитів.

Кожен четвертий запит на цю тему стосується святкового частування, повідомляє прес-служба компанії «Яндекс. Україна».

Серед них трапляються запитання про те, як незвично подати улюблені страви, приготувати вдома делікатеси з доступних продуктів, або «фірмові» десерти. Є запити дієтичні рецепти для новорічного столу чи вегетеріанські страви, але таких зовсім мало.

Цього року в усіх регіонах України у рейтингу найпопулярніших новорічних страв лідирують салати – серед усього меню їх різновидів найбільше. Волинь – не виняток, причому часто користувачі уточнюють: «небанальні», «цікаві» тощо. Також запитують про приготування конкретних страв.

Топ-5 рецептів, які шукають жителі Луцька та області напередодні свята:
1. М’ясо по-французьки
2. Салат «Цезар»
3. Торт «Наполеон»
4. Салат «Оселедець під шубою»
5. Салат «Олів'є»

Кожен десятий запит на тему свят від волинян, як і від жителів інших регіонів, – про сценарії та конкурси: приміром, програма для корпоративу або новорічний бал для випускників. Ще приблизно стільки ж запитують про музику та святкові картинки – [намалювати пісню у лісі лісі темному].

Трохи менше цікавляться тим, що одягти і який зробити макіяж, щоб сподобатися вогняній Мавпі, а також що подарувати родичам і друзям. Цікаво, що на Волині, як і в інших регіонах, найбільше щастить хлопцям і мамам – подарунки для них шукають найчастіше. Далі за кількістю запитів ідуть вірші та побажання, тематичне кіно і телепередачі, святковий декор, гороскопи та запитання про те, як правильно загадати бажання, а також про інше навколоноворічне.

Деякі запити користувачі задають у формі запитань, от як [31 грудня - що це за свято]. Найпопулярнішими запитаннями на святкову тематику у Волинській області є такі:
[як зробити сніжинку з паперу схеми]
[що приготувати на новорічний стіл 2016]
[что подарить парню на новый год]
[який рік 2016 по гороскопу]

А ще волинян, як і жителів решти України, цікавлять прогнози на майбутній рік. Примітно, що запитів, на кшталт, «яким буде новий рік за прогнозами астрологів» значно більше, ніж запитів про те, що чекає Україну в 2016 році (думки експертів). Особливо людей хвилюють зарплати та пенсії або курс валют, але трапляються й звичайні побутові речі – наприклад, прогноз погоди на наступний рік чи модний колір волосся.

А ось які кумедні та просто цікаві запити задали Яндексу волиняни про Новий рік:
[красивые статусы про зиму и новый год]
[новий рік у виконанні співаків]
[обезьянка из ткани своими руками на новый год]
[новий рік очікування-реальність]
[фото костюма на новий рік пиріжок]
[шикарний сценарій у школу на новий рік]

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі