За циганами на луцькій автостанції слідкуватиме поліція

  1. Новина відноситься до:

Маршрути патрулювання луцьких поліцейських наблизять до автостанції №1.

Про це йдеться у відповіді Луцькради на петицію, у якій лучани просили вирішити питання з циганами на автостанції. Пропозицію опублікував Роман Сидорук

«Пропоную негайно вирішити питання циган на автостанції! Їх там інколи в години «пік» буває більше, ніж пасажирів. Соромно за Луцьк перед гостями міста і самому неприємно. Поку придбаєш квиток - тричі підійдуть, і добре як діти, бо ходять дорослі, здорові і ледащі!» - йдеться у документі.

Своєю чергою, луцька влада запевнила, що поліція неодноразово мала бесіди виховного характеру з особами ромської національності на території АС №1. Зокрема, правоохоронці наголошували на недопустимості антигромадської поведінки в житті та побуті.

Крім того, у відповіді Луцькради йдеться про те, що малолітніх осіб, які просили милостиню та перебували без батьків, направляли до притулку для дітей служби у справах дітей Волинської облдержадміністрації, а їх батькам за місцем проживання направляли подання для притягнення до адміністративної відповідальності за ст. 184 КУпАП (неналежне виконання батьківських обов’язків по вихованню малолітніх дітей). 

Також влада міста запевнила, що працівники поліції і надалі будуть проводити заходи щодо виявлення названих осіб, та пообіцяла, що маршрути патрулювання поліцейських наблизять до території АС №1.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі