Міський голова каже, що не впорається без п’ятого заступника

Джерело: Волинські новини
  1. Новина відноситься до:

Луцький міський голова Микола Романюк вважає, що йому заважають ефективно працювати. На його думку, п’ятий заступник йому конче необхідний.

Причому, Микола Романюк уже отримав усі необхідні можливості для ефективної роботи, повністю самостійно формуючи свою команду, без подань депутатських фракцій. Про це стало відомо під час спільного засідання комісії з питань освіти, охорони здоров’я материнства та дитинства і комісії з питань генерального планування 18 грудня, повідомляє Інформаційне агентство Волинські Новини.

Нагадаємо, під час попередньої сесії міський голова заявив, що він бачить в своїй команді п’ять заступників. Та депутатський корпус не погодив кандидатуру Богдана Гончарука на цю посаду. Зокрема, депутати мотивували своє рішення тим, що за минулої каденції міський голова працював з меншою кількістю заступників. І на їх думку, нині йому достатньо чотирьох заступників, а роздувати штат – недоцільно.

Натомість міський голова запевнив, що не відмовиться від своєї позиції і пропонуватиме іншу кандидатуру. Заради цього навіть залишили в складі міськвиконкому вакантну посаду.

Днями стало відомо, що на чергову сесію пропонується затвердити на посаду п’ятого заступника Андрія Кицю.

Втім, нова кандидатура теж не знайшла підтримки у міськраді.

Більше того, в комісії міськради з питань законності взагалі вважають недоцільним збільшення кількості заступників міського голови до п’яти.

Голова комісії з питань генерального планування і архітектури Андрій Козюра зауважив, що, на його думку, потреби у новій штатній одиниці з-поміж заступників - немає.

Натомість Микола Романюк у заключному слові зазначив, що вже два місяці йому не дають ефективно працювати. Коли Андрій Козюра здивувався, що вину за неефективність роботи міський голова перекладає на депутатів, то Микола Романюк відповів, що слова «депутати» не вживав. Та він не уточнив, хто саме йому не дає ефективно працювати. Натомість повідомив, що після перерозподілу обов’язків між заступниками, з приходом на одну з посад Юрія Моклиці, в галузях, якими останній опікується, намітилися позитивні зміни.

До слова, минулого місяця фракція «УКРОП» у Луцькій міській раді повідомила про свою позицію щодо формування команди Миколою Романюком. Так, укропів ці пояснюють: вони не пропонували кандидатур на посади секретаря, заступників міського голови, хоч і мали на це повне право, з тієї причини, щоб луцький міський голова зміг сформувати власну команду для ефективної роботи на благо міста. Та виявляється, що навіть цього Миколі Романюку недостатньо, і він прагне розширити своє оточення.

Зрештою, після обговорення, члени обох комісій проголосували, але в жодній з них проект рішення про п’ятого заступника міського голови не набрав потрібної кількості голосів.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі