Під стінами Волинської облради протестували підприємці

Джерело: Волинські новини
  1. Новина відноситься до:

Декілька десятків підприємців зібралися на акцію протесту проти змін до податкового законодавства під стінами облради.

Акція відбулася 18 грудня поблизу будівлі Волинської обласної ради, пише Інформаційне агентство Волинські Новини.

Як розповів виконавчий директор Асоціації захисту прав малого та середнього бізнесу «Бізнес Волині», голова громадської ради при Волинській ОДА Ігор Дильов, на позачергову сесію Верховної Ради винесли питання про бюджет та зміни до податкового кодексу. З його слів, підприємницьке середовище було обурене тим, що відбуватимуться подібні зміни. Спрощена система оподаткування для малих та середніх підприємців повністю зникає. Заявлене зниження єдиного соціального внеску до 20% стосується 10 мінімальних зарплат – на теренах області небагато підприємців, особливо дрібних, сплачує працівникам таку зарплату (на рівні 13600 гривень) своїм найманим працівникам.

Окрім цього, з липня 2016 року для підприємців вводять обов’язкові касові апарати, тож для підприємців на спрощеній системі оподаткування настануть часи, коли адміністрування податку стане дуже складним. Подібні акції відбуваються зараз і в інших містах України, а вчора акція протесту відбулася під стінами Верховної Ради.

Наразі питання змін відтермінували. Зі слів Ігоря Дильова, підприємцям варто долучитися до обговорення змін та стеження за цими процесами. Так, планують створити експертну групу – 22 грудня відбудеться засідання Громадської ради при ГУ ДФС області, де розглядатимуть це питання і пропонуватимуть свої зміни до податкового законодавства.

Під час акції зачитали відповідну резолюцію, яку передали заступнику голови ОДА Сергію Кошаруку. У резолюції йдеться про те, що підприємці хочуть сплачувати податки просто та неп підтримують ускладнення їх адміністрування. Також документ передадуть в ГУ ДФС та міському голові, аби ті передали вимоги волинських підприємців керівництву країни.
 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі