Завдяки збору кришечок у Луцьку боєць отримав протез

Джерело: Волинські новини
  1. Новина відноситься до:

Захисник України отримав протез ноги за рахунок зібраних українцями пластикових кришечок.

Цими вихідними представники Благодійного фонду «ОВЕС» та лікар-волонтер із Луцька супроводжували хмельничанина Сергія Тимощука, який втратив ліву ногу в боях за Україну, в Польщу на протезування, пише Інформаційне агентство Волинські Новини.

Вся поїздка зайняла 4 доби, з них 2 доби проведено безпосередньо у протезиста Лешека Клошевського (Leszek Kloszewski). Майстер має більше 30 років досвіду протезування, захоплений новими технологіями і сповідує індивідуальний підхід до кожного пацієнта. Крім того, він – патріот України. 

У гостьовому будиночку, де проживають пацієнти, налаштовані українські телеканали. Та найбільше делегацію вразила природня людяність без показової жертовності або того, що ми звикли називати професійною деформацією, - зазначили представники фонду.

Тож, процедура протезування зайняла лише 2 доби, і додому Сергій Тимощук поїхав уже на новому протезі. До слова, освоїв його боєць досить швидко – на біговій доріжці лікаря-протезиста. 
 

Зазначимо, що боєць Сергій Тимощук – сирота, окрім нього в сім’ї ще 5 дітей, і сам боєць вже має двох малюків. Тож, унаслідок поранення годувальника, і без того нелегке життя сім’ї стало геть сутужним.

БФ «ОВЕС» повідомляє, що матеріальна допомога за рахунок збору пластикових кришечок склала трохи більше половини повної вартості протезу.

Тож, нарешті, українці можуть оперувати не лише кілограмами й тоннами зібраного пластику, а й кількістю поранених захисників, яких вдалося повернути до повноцінного життя.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі