Терещука звільнили через організацію мітингу проти реформи МВС, - ЗМІ

Джерело: Цензор.НЕТ
  1. Новина відноситься до:

Екс-керівника київської поліції Олександра Терещука звільнили через організований ним мітинг під будівлею Міністерства внутрішніх справ 13 грудня.

Про це повідомив головний редактор інтернет-видання Цензор.НЕТ Юрій Бутусов, йдеться на сайті.

За словами Бутусова, Терещука призначили керівником київської поліції за протекцією Президента Петра Порошенка.

«Аваков пояснив членам комісії:«Призначення Терещука - це категорична вимога Президента. Нам сказали прямо - якщо не призначите Терещука, то виникнуть труднощі з підтримкою БПП бюджету на поліцію, підписанням законів і реформа буде зірваною. Тому у нас з Хатією спільна позиція - призначити Терещука, а через 100 днів перевірити ефективність дій всіх начальників обласних управлінь і прийняти об’єктивне рішення», - зазначив Бутусов.

Причиною, через що Хатія Деконаідзе та Арсен Аваков пішли на відритий конфлікт з Президентом Петром Порошенком, у цьому випадку стала організація Терещуком мітингу звільнених міліціонерів під будівлею МВС проти реформи поліції 13 грудня.

«Самі вони не вийшли - їх зігнали відповідно до наказу. Масова участь звільнених київських міліціонерів у мітингу забезпечена прямими розпорядженнями Терещука та низки начальників районних управлінь. Навіщо організували мітинг? Бо призначивши Терещука, Хатія та Аваков не переатестовували чинних начальників районних управлінь міліції Києва. А Терещук хотів зберегти всіх своїх. Його призначили за політичною логікою, і за такою ж політичною логікою він вирішив зберегти стару команду на керівних посадах у Києві», - зазначив Юрій Бутусов. 

З його слів, Терещука здали декілька його підлеглі, які були в числі організаторів акції протесту під МВС, але вирішили «перейти на світлий бік».

«Після свідчень щодо участі Терещука в акції протесту проти реформи поліції Хатія не роздумувала і рапорт на звільнення був виданий миттєво. Так само миттєво підписаний Аваковим», - написав Бутусов. 

Нагадаємо, Олександр Терещук очолював  міліцію Волині, однак після Революції гідності його звільнили. У липні 2014 року Терещука призначили начальником управління МВС у Києві. 

5 червня цього року прем’єр-міністр Арсеній Яценюк на засіданні Кабміну заявиви про звільнення Терещука з посади керівника київської міліції у порядку люстрації.

А вже 3 липня Президент Петро Порошенко звільнив Олександра Терещука від люстрації.

У листопаді цього року Міністерство внутрішніх справ призначило екс-керівника волинської міліції Олександра Терещука начальником Головного управління Національної поліції у Києві.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі