Меценатів закликають допомагати солдатам

  1. Новина відноситься до:

До дня сухопутних військ України 12 грудня символічний день подяки Герою організували координатори проекту «Меценати для солдата» (МдС) .

Олег Твердохліб (Сармат) – самооборонівець, яскравий виразник честі, сили волі, скромності й лицарського духу. Указом Президента йому присвоєно почесне звання «Заслужений донор України». Героїчно боронив наш спокій на Сході у складі «Айдару». Проте, повернувшись на Волинь, боєць не перестає боротися за своє життя через дуже страшну недугу. Уже за тиждень на нього чекає чергова операція.

Друзі героя разом з волонтерами та партнерами проекту «Меценати для солдата» зуміли влаштували свято для Сармата та його дружини, аби підтримати їх передусім морально та психологічно, поки чоловік перебуває в Луцьку, а також зібрати певну суму коштів на потреби бійця під час його реабілітації.

Отож день подяки Герою розпочався з того, що спочатку він з дружиною, волонтерами та меценатами взяли участь у культурно-розважальній програмі «Андріївські вечорниці», що відбулась в етноресторані «Панич». Захід розпочався з хвилини мовчання за загиблими та молитвою за нашими героями, що зараз перебувають на Сході.

Під час вечора військовий капелан о. Михайло Бучак та волонтери за видатні заслуги Сармата в обороні незалежності України озвучили ініціативу подати кандидатуру Олега Твердохліба на нагородження орденом «Народний Герой України» до оргкомітету в Київ. Ще панотець вручив кошти на лікування, що передала спільна  їхня знайома – «російськомовна бандерівка» Тетяна, яка просила не озвучувати суму допомоги.

 

А перед вечорницями боєць мав можливість отримати ще подарунки та сертифікати від меценатів МдС: сертифікати від магазинів «Свій час», піцерії Solo, ТзОВ «Апельсин», етноресторану «Панич», «С В І Т сорочки», квитки на концерт гурту ТІК від броварні «Карабас Барабас», книжку-альбом від книгарні «Руніка», ікону від магазину «Іконна лавка».  Дружина Сармата теж отримала від меценатів подарунки.  

Кульмінацією став концерт гурту "ТІК". Сармат  з дружиною змогли особисто поспілкуватися в гримерній з гуртом. Олег подарував хлопцям прапор свого розвідувального підрозділу в «Айдарі». 

 

Координатори проекту «Меценати для солдата» щиро дякують усім небайдужим підприємцям, які відгукнулись на пропозицію організувати день подяки Герою, та запрошують до співпраці нових меценатів.

«Бійці повсякчас потребують нашої підтримки та допомоги, тому небайдужість кожного, хто має можливість допомагати, є визначальною у ці складні часи для наших солдат і їхніх сімей. Сподіваємось, що заклади та бізнесмени нашого міста приєднаються до даного руху з допомоги бійцям у тилу, беручи гарний приклад з луцьких однодумців-партнерів», - розповів співкоординатор проекту Руслан Теліпський.

Зголошуватись до координаторів проекту «Меценати для солдата» можна за телефоном:050-973-44-84.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі