У столиці пікет неатестованих правоохоронців

Джерело: 112 канал
  1. Новина відноситься до:

У Києві неатестовані співробітники правоохоронних органів пікетують будівлю Міністерства внутрішніх справ (МВС) України.

До МВС продовжують сходитися люди на акцію протесту. Всі вони – працівники МВС, слідчі, і правоохоронці, які працювали тривалий час. Багатьом з них, за їхніми словами, залишається до пенсії недовго, але не можуть вони вийти на пенсію або продовжити роботу у зв'язку з тим, що частина з них не пройшла переатестацію або ще проходить. За словами організаторів (пікету), у багатьох з них є складнощі, ніби навмисно блокують роботу, щоб вони не могли пройти переатестацію.

Також організатори протесту зазначають, що це не єдина акція, та мають намір пікетувати міністерство протягом тижня.

За даними поліції, у пікеті беруть участь понад 1 тис. осіб, очікується, що їх кількість може збільшитися до 5 тис.

Нагадаємо, 11 грудня в столиці відкрився Центр рекрутингу Національної поліції України. Глава Нацполіції Хатія Деканоїдзе раніше заявила, що центр буде займатися виключно відбором і переатестацією співробітників поліції. Він буде укомплектований професійними кадрами, яких теж відбирає міжнародна технічна допомога.

Раніше у Києві та області завершився перший етап переатестації екс-міліціонерів. Тести пройшли 13 тис. співробітників. Початок наступного етапу було заплановано на 7 грудня, це будуть співбесіди з претендентами.

Зазначимо, раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що колишні міліціонери, які набрали менше ніж 25 балів в рамках переатестації, будуть звільнені.

Як повідомлялося раніше, 7 листопада 2015 р. набрав чинності закон України "Про Національну поліцію", внаслідок чого існуюча до цього міліція була ліквідована, а колишні її працівники до завершення переатестації були зараховані в тимчасовий штат.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі