У Мінсоцполітики обіцяють виготовити посвідчення для багатодітних сімей до кінця року

  1. Новина відноситься до:

У Міністерстві соціальної політики України пообіцяли до кінця року виготовити у повному обсязі бланки посвідчень для забезпечення потреб всіх регіонів України у повному обсязі.

Бланки передадуть для всіх регіонів України у повному обсязі, які в установленому порядку передадуть обласним адміністраціями.

Про це йдеться у відповіді на інформаційний запит.

Нагадаємо, що вже понад два роки члени багатодітних сімей не можуть отримати посвідчення відповідної категорії, оскільки відсутні бланки. Їх не можуть виготовити через відсутність коштів.

«Протягом 2013-2014 років бланки «Посвідчення батьків багатодітної сім’ї» та «Посвідчення дитини з багатодітної сім’ї» не виготовлялись у зв’язку з відсутністю відповідних бюджетних призначень на вказану мету у бюджеті Мінсоцполітики, тому виникла ситуація із забезпеченням ними обласних і Київської міської державної адміністрації», - йдеться у відповіді.

У міністерстві пояснюють, що востаннє бланки виготовлялися у 2012 році в обсязі 55 тисяч штук «Посвідчення батьків багатодітної сім’ї» та 30,2 тисяч штук бланків «Посвідчення дитини з багатодітної сім’ї», які в лютому 2013 року були передані обласним державним адміністраціям.

Тоді Волинській області передали 975 штук бланків для батьків, та 625 штук дитячих посвідчень.

У третьому кварталі Мінсоцполітики виготовило 5 тисяч бланків та передало для адміністрацій. Волинській області надійшло 230 бланків «Посвідчення дитини з багатодітної сім’ї».

На Луцьк, судячи з відповіді відділу у справах сім’ї та молоді Луцькради, жодного бланка не надійшло.

«16 грудня 2013 року було видано останнє посвідчення батьків з багатодітної сім’ї, які надходили до відділу у справах сім’ї та молоді. Із 16.12.2013 і до сьогодні не надходило жодного бланка посвідчень батьків з багатодітної сім’ї», - йдеться у відповіді чиновників. 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі