Інвестиційні проекти у Волинь залучатимуть на конкурсній основі

  1. Новина відноситься до:

При обласній раді створять дорадчий орган, який сприятиме залученню інвестицій у розвиток Волині.

Таку ініціативу озвучив голова Волинської обласної ради Ігор Палиця під час публічного обговорення бюджету та перспектив розвитку області.

Дорадчий орган не буде структурним підрозділом виконавчого апарату облради і працюватиме на волонтерських засадах. Інвестиційні проекти залучатимуть в область на конкурсній основі.

Ігор Палиця вважає, що Волинь повинна максимально використовувати своє географічне розташування, прикордонний статус та природні багатства для залучення інвестицій, щоб покращити економічну ситуацію області.

На сьогодні економічні показники дотаційної Волині не є втішними. За інформацією депутата обласної ради, доктора економічних наук Ірини Вахович, область в аутсайдерах серед українських регіонів за рівнем розвитку економіки.

Ігор Палиця переконаний, що одним зі шляхів виходу з кризи є формування стратегії розвитку Волині на найближчі 5 років. Серед пріоритетів - ефективне використання надр.

«Область багата на надра, але я категорично проти, щоб їх розбазарювати. Я не прихильник того, щоб просто роздавати землю інвесторам: чи то під розробку торфу, чи то бурштину. Я вважаю, що земля повинна належати громаді, а розробляти родовища, які на ній знаходяться, повинні комунальні підприємства. Якщо ж інвестор має подібні наміри, то, будь ласка, підписуймо договір про співпрацю та ділімо прибутки з громадами. Ми все робитимемо для того, щоб інвестор без бюрократичних перепон отримав шанс чесно працювати. Але все, що є в області, має залишитися в області. Думаю, що переконаю депутатів у правильності таких підходів», - зазначив голова облради.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі