На завершення будівництва соцоб’єктів в області треба 300 мільйонів

  1. Новина відноситься до:

Для  того, аби в області вирішити питання незавершенного будівництва шкіл, дитячих садків та медичних закладів, потрібно 300 мільйонів гривень.

Про це йшлося на публічному обговоренні обласного бюджету та перспектив розвитку регіону за участі представників виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підрозділів державних органів влади області та господарського активу. 

Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик зазначив, що сума для завершення недобудованих соціальних об'єктів сягала 450 мільйонів, однак її вдалося зменшити завдяки місцевому та державному бюджетам.

Голова Волинської обласної ради Ігор Палиця вважає, що насамперед добудувати потрібно ті об’єкти, від котрих отримає користь громада, а не робити чергові транші для збагачення тих, хто брав участь у непрозорих тендерах.

«Зараз фінансова ситуація надзвичайно складна, тому потрібно вкладати кошти тільки туди, де можна отримати ефективний результат для громади», - переконаний Палиця.

Зокрема, на добудову перенатального центру, який буде діяти при обласній дитячій лікарні, планують виділити з бюджету 8 мільйонів гривень.

Ігор Палиця також заявив  про підтримку ідеї голови ОДА щодо створення обласного фонду регіонального розвитку, який працюватиме на засадах співфінансування з бюджетів різних рівнів.

«Я мав розмову про це з головою облдержадміністрації. З понеділка починаємо консультації щодо того, як формуватиметься такий фонд і як він працюватиме. Впевнений, що все має відбуватися прозоро і відкрито», -- зазначив Ігор Палиця.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі