На Волині жінку вкусила скажена куниця

Джерело: Ківерцівський інформаційний портал
  1. Новина відноситься до:

Хвора на сказ куниця вкусила жительку села Хопнів Ківерцівського району.

Про надзвичайний випадок поінформував під час нараді при голові РДА начальник управління ветеринарної медицини у Ківерцівському районі Олександр Козій, - повідомляє «Ківерцівський районний інформаційний портал».

Як розповів Олександр Козій, волинянка випасала худобу і побачила, що на корову напала куниця. Жінка почала відбивати домашню тварину від лісового звіра, внаслідок чого хвора на сказ куниця вкусила жінку. Постраждала відразу звернулася до медичного закладу за допомогою. Їй ввели сиворотку від сказу і надали весь спектр необхідної допомоги.

7 грудня 2015 року відбулось засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії (ДНПК) при районній державній адміністрації. Було розглянуте питання виникнення вогнища захворювання тварин на сказ у селі Хопнів. Комісією розроблено та затверджено план дій у випадку відповідних заражень. 

При розслідуванні встановлено, що джерелом інфекції була хвора на сказ куниця, - повідомили у прес-службі Ківерцівського районного управління ГУ Держсанепідемслужби у Волинській області.

До слова, упродовж 2015 року у Луцьку зареєстровано три випадки зараження домашніх тварин сказом.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі