Волинські гірники погрожують перекрити дорогу на «Ягодин»

Джерело: БУГ
  1. Новина відноситься до:

11 грудня працівники шахт планують перекрити дорогу на «Ягодин».

Таке рішення гірники прийняли 8 грудня під час загальних зборів шахтарів НПГУ і «червоної» профспілки в Нововолинську, ‒ пише Буг.

Зустрілися голови профспілок майже всіх шахт Нововолинська. Богдан Макарчук з «Бужанської» не приїхав, хоч був запрошений на збори.

«Щодо подробиць цієї акції поки що нічого не можу сказати. Ми тільки конкретизували свої наміри, а зараз йде технічна підготовка до цієї акції. На це треба транспорт, гроші, списки людей, які поїдуть. Деталі озвучимо згодом», – сказав голова профспілки шахти №1 «Нововолинська» Анатолій Мухомеджанов.

Один з варіантів проведення акції протесту – перекрити шлях у самому пункті пропуску. Обговорення технічної сторони питання триває.

«Основна причина акції – невиплата заробітної плати, відсутність фінансування на 2016 рік. На першій шахті заплатили 40% за вересень місяць. Два з половиною місяці нам не виплачують зарплатні. Демчишин відкрито не відмовився приїхати сюди, але й не говорить, коли саме приїде. Я не впевнений, що, не маючи грошей на зарплати шахтарям, він насмілиться це зробити», – додав Анатолій Мухомеджанов.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі