Скільки коштуватимуть новорічні ялинки на Волині

Джерело: ВолиньPost.
  1. Новина відноситься до:

Лісові господарства краю підготували для продажу 70 тисяч ялинок.

Як повідомила головний спеціаліст відділу лісового господарства ВОУЛМГ Марія Христецька, вартість однієї ялинки чи сосни буде залежати від її висоти, пише ВолиньPost.

Для прикладу, одне новорічне деревце заввишки від 1 м до 1,25 м коштуватиме 60 грн, 1,5-2,0 м – 75 грн, 2,0-2,25 м – 100 грн, 2,5-3,0 м – 170 грн. Це роздрібні ціни для реалізації на ялинкових базарах та через павільйони «Лісовичок». Але придбати ялинки та сосни можна буде безпосередньо і в лісництвах та держлісгоспах, у ДП «Волинський лісовий селекційно-насіннєвий центр». 

Цього року лісогосподарства планують постачити для громадян 70 тис. ялинок та сосонок. Найбільше, 7 тис. новорічних дерев, зобов’язалися продати покупцям ДП «Маневицьке ЛГ», по 5 тис. – ДП «Володимир-Волинське ЛМГ», ДП «Камінь-Каширське ЛГ» та ДП «Цуманське ЛГ», 4,5 тис. – ДП «Городоцьке ЛГ», по 4 тис. – ДП «Турійське ЛГ» та ДП СЛАП «Камінь-Каширськагроліс».

Варто зауважити, що у попередні роки гірлянди на волинських ялинках засвічували також жителі Криму, Донецької і Луганської областей. Цього року новорічні деревця не постачатимуть на окуповані українські землі. 

Однак, як повідомили в обласному управлінні лісового та мисливського господарства, через волонтерів певну кількість новорічних ялинок передадуть нашим солдатам в зону АТО.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі