Які зарплати будуть у нових поліцейських?

Джерело: ТСН
  1. Новина відноситься до:

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков розповів про зарплати для співробітників Національної поліції.

Міністр зазначив, що згідно із постановою Кабміну «Про грошове забезпечення поліцейських Національної поліції» від 11 листопада, розміри посадових окладів українських полісменів зросли в 2-3 рази, а оклади за спеціальні звання – в 12-18 разів, повідомляє ТСН. 

Аваков пояснив, що посадовий оклад поліцейського становить 1700 гривень, коли ставка міліціонера складала 500 гривень. Відтепер поліцейські за спеціальне звання «сержант поліції» отримують 800 гривень надбавки, коли міліціонерам із цим ж званням додавали 45 гривень.

Аваков також зауважив, що Кабмін передбачив також систему надбавок. Зокрема, за спеціальні умови ведення служби передбачено надбавку в розмірі 100% від посадового окладу з урахуванням спеціального  звання. Також передбачені доплати за стаж роботи в Нацполіції.

«А якщо коротко, то глава Нацполіції отримуватиме 98 000 гривень (з урахуванням усіх доплат), заступники - у середньому по 70 000 гривень, керівники структурних підрозділів апарату та територіальних органів - у середньому по 30 000 гривень», - зазначив міністр.

За словами Авакова, новачок у поліції отримуватиме від початку 6 163 гривні і з кожним роком зароблятиме надбавку. Проте Аваков наголосив, що нові зарплати отримуватимуть тільки ті працівники Нацполіції, які пройдуть переатестацію. Окрім того, глава МВС оприлюднив таблиці з розмірами зарплат поліцейських апарату Нацполіції, а також – поліцейських Головних управлінь та поліцейських відділів.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі