Нелегальний бурштин хочуть продавати на аукціонах

Джерело: Українська правда
  1. Новина відноситься до:

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк не виключає, що вилучений правоохоронцями незаконно видобутий бурштин може бути проданий з аукціону.

Про це він розповів на спільному брифінгу з головою Міністерства внутрішніх справ Арсеном Аваковим у вівторок, 4 серпня, повідомляє Українська правда.

«Оперативні заходи продовжуються і це, звичайно, компетенція безпосередньо слідчого, але закон дозволяє прийняття рішення щодо реалізації цього бурштину на аукціоні і передачі коштів від його реалізації до доходів державного бюджету», – сказав він.

Своєю чергою, Аваков доповів прем’єру про те, що зараз спецоперація продовжується і на місці вилучається обладнання для видобутку та обробки бурштину.

Яценюк додав, що в цьому випадку «йдеться лише про верхівку айсбергу … який розташований на території трьох областей».

«У парламенті були три закони, мета яких – легалізація видобутку бурштину. Однак парламент не підтримав жоден з них», – заявив він.

Водночас, за його словами, у доходи бюджету на 2016 рік Міністерство фінансів вже зараз закладає один мільярд гривень, який планує отримати від реалізації ліцензій на видобуток цієї природньої сполуки.

«Має бути державна монополія і контроль за видобутком бурштину, а також природоохоронні заходи. Тому що те, що відбувається зараз на цих територіях – це просто знищення навколишнього середовища», – додав він.

Як відомо, у вівторок Аваков повідомив про затримання у Рівненській області більш ніж 2,5 тонн незаконно видобутого бурштину на суму понад три мільйони доларів.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі