Луцькі волонтери здали понад 600 кілограмів кришечок на протезування бійців

Джерело: Волинські новини

В рамках Всеукраїнської акції «Добро жменями» луцькі волонтери наприкінці листопада здали на переробку 650 кг пластикових кришечок від пляшок, зібраних волинянами з метою виготовлення протезів постраждалим бійцям АТО.

Про це повідомляє Інформаційне агентство Волинські Новини.

«29 вересня ми здали першу партію кришечок – 271 кг. І це, як ми й прогнозували, були лише перші краплі рясного кришечкового дощу. Лише за 2 наступних місяці Волинь зібрала втричі більше», – зазначає координатора акції в Луцьку Юлія Сідімянцева.

Щоправда, цього разу кришечки купив інший переробник – ТОВ «Екологіка Кіровоград», адже місцевому передникові ТзОВ «Інвідвтор» (с. Зміїнець), який прийняв попередню партію, не вистачило виробничих потужностей для такого об’єму сировини. Тому, якщо Волинь і далі буде так активно збирати кришечки, то й працювати доведеться з великими переробниками. Варто зазначити, що ТОВ «Екологіка Кіровоград» також дає чудову ціну за кришечки – 10 гривень за кілограм.

Волонтери переконують, що транспортувати кришечки з Волині в Кіровоград не дорого, адже за один такий рейс велика фура забирає вторинну сировину в багатьох містах України:

«Ми дякуємо всім школам, дитячим садочкам, коледжам, університетам – кожній дитині, кожному учневі та студентові, які повірили в нашу ідею рятувати життя, здаючи на переробку пластик. Ми дякуємо всім, хто зробив правильний вибір і не викинув кришечку в смітник, а приніс її нам».

Особливу подяку волонтери акції висловлюють підприємству ТМ «Руна» (м. Луцьк) за більш ніж 80 кг пластикових відходів від виробництва, які вони самі запропонували віддати на підтримку акції «Добро жменями».

«Протягом осені активно збирати кришечки школярі. Мало не щодня нам телефонують із тієї чи іншої школи з проханням забрати мішок чи два. Ми ледве встигаємо реагувати на виклики. В кінці року неодмінно нагородимо найактивніші школи подяками за участь у зборі», – розповідають волонтери.

Активними партнерами акції є наукова, юнацька, дитяча та профспілкова бібліотеки, а також Молодіжний Центр.

В останній момент перед здачею кришечок на переробку велику партію передали волонтери «Жіночої сотні Самооборони».

Географія збору кришечок на Волині вражає: долучилися Маневичі, Рожище, Ковель, Нововолинськ, Камінь-Каширський, Згорани тощо.

Свою лепту в спільну справу внесли навіть українки, що зараз перебувають на заробітках в Італії – вони зібрали й передали до Луцька 4 ящики кришечок.

Таким чином, від початку літа волиняни зібрали й здали на переробку майже тонну кришечок. Все це могло стати сміттям, але перетвориться на протез для бійця.

Зазначимо, що за 5 місяців проекту українці здали на благодійність більше 13 тонн пластику. Як зазначено на офіційному сайті організатора акції БФ «ОВЕС», ці кошти спрямують на протезування бійця 90-го батальйону 81-ї бригади ЗСУ Сергія Тимощука з Хмельниччини, який отримав поранення в селі Опитному на Донеччині та втратив ліву ногу.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі