Майже 70% тепломереж у Луцьку потрібно замінити

Джерело: Волинські новини
  1. Новина відноситься до:

Більшість мереж тепло та водопостачання міста потребують заміни, тож фінансувати роботи доведеться не лише за рахунок коштів кредитів та грантів, а й за кошти міського бюджету.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міськради з питань комунального майна та приватизації 2 грудня, повідомляє Інформаційне агентство Волинські Новини.

Голова комісії Богдан Вавринюк запитав кандидата на посаду першого заступника луцького міського голови Тараса Яковлева щодо перспективи заміни магістральних теплотрас у місті та можливості залучення для цього позабюджетних коштів.

Тарас Яковлев зазначив, що міська рада підписала договір з ЄБРР і за рахунок коштів кредиту у місті впроваджуватимуть енергозберігаючі заходи системи теплопостачання міста. Водночас, він визнав, що сума на заміну магістральних тепломереж закладена незначна. Відтак, передбачати кошти у міському бюджеті для цих робіт потрібно під час формування програми соціально-економічного розвитку.

Своєю чергою, міський голова Микола Романюк зауважив, що проблема з тепломережами дійсно існує і в цьому напряму працюють з ЄБРР та НЕФКО. Частково фінансувати ці роботи доведеться з міського бюджету. Міський голова повідомив, що протяжність тепломереж у місті становить 162 кілометри і від 60 до 70% мереж тепло та водопостачання у місті потребують заміни.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі