Від Гунчика втомилися його підлеглі, - Гузь

  1. Новина відноситься до:

Депутат Верховної Ради Ігор Гузь вважає, що найбільшою помилкою голови Волинської облдержадміністрації Володимира Гунчика є те, що він так не зміг налагодити діалог з громадськістю.

Про це волинський мажоритарник заявив 30 листопада під час прес-конференції в Луцьку.

Ігор Гузь також повідомив, що нині триває пошук кандидатур на посаду голови Волинської ОДА, мовляв, Президент Петро Порошенко вже прийняв попереднє рішення про звільнення Володимира Гунчика. До того ж, кілька людей вже відмовилися від пропозиції очолити Волинь.

Нагадаємо, 25 листопада з трибуни парламенту нардеп від «Народного фронту» Ігор Гузь заявив, що розпочинає публічну кампанію щодо звільнення губернатора Волині.

Натомість Гунчик назвав заяву Гузя політичним піаром.

Зі слів очільника обласного осередку «Народного фронту», жодних кандидатур на посаду голови ОДА він не називатиме. Мовляв, це виключна прерогатива Президента.

«Я прихильник того, щоб це був волинянин. Не хотілося б, щоби в область прислали сторонню людину. Хоча і таке може бути», – зауважив політик.

Ігор Гузь також розповів, що роботою Володимира Гунчика незадоволені чимало волинян.

«Є дуже багато людей в області, які розділяють мою стурбованість і моє бачення з цього приводу. Я не буду приховувати, серед цих людей – і працівники облдержадміністрації, які втомилися від дій цього високопосадовця», – заявив нардеп.

«Я вважаю, що перша і найбільша помилка Володимира Петровича на посаді голови адміністрації в тому, що він так і не зміг налагодити діалог з громадськістю», – додав він.

Аналізуючи роботу голови ОДА, Ігор Гузь нагадав історію «побігунчика», коли новопризначений губернатор Гунчик через півміста намагався втекти від громадських активістів, а потім ці ж активісти розбили йому на голові яйце. Також нардеп згадав і про конфлікт із середовищем волинського Євромайдану.

«Після приходу на посаду були звільнені всі заступники голови ОДА, які, власне кажучи, і були майданівцями. В тому числі це стосується голів райдержадміністрацій. Всі, крім одного, були звільнені. І це було неправильно. Це був неправильний політичний підхід. Також всі знають про конфлікти із волонтерами, закритість у спілкуванні зі ЗМІ. І нещодавній конфлікт із «Волинською газетою», яка висловися недовіру Гунчику і заявила про тиск, дуже красномовний», – зазначив Гузь.

Також Ігор Гузь нагадав, що 27 листопада виповнився рівно рік, як розпочав роботу новий парламент. Утім за весь цей час Володимир Гунчик так і не зібрав за одним столом усіх волинських парламентарів, аби напрацювати спільну стратегію роботи.

«Гарантую, що я на таку зустріч прийшов би. Бо незалежно від політичних переконань у парламенті мажоритарники мали би працювати спільно, лобіюючи інтереси регіону. Це великий мінус для області, що немає такого спільного діалогу», – певен обранець громади.

Окрім того, Ігор Гузь звинуватив Володимира Гунчика в лобіюванні екс-регіонала Романа Микитюка на посаду голови Волинської митниці.

«Гунчик лобіював цю посаду в Києві, і рішення вже було прийнято, якби не дії мене і моїх колег, ми просто «збили» цю кандидатуру», – пояснив він.

«Також Гунчикна місцевих виборах лобіював інтереси політичних проектів «Наш край» і Аграрна партія України. Таким чином був розіграний сценарій, за якого регіонали не йшли в списках БПП, а направлялися під указкою пана Гунчика у ці дві політичні сили, щоби пройти до обласної ради. І хоча Аграрна партія не пройшла, а «Наш край» ледь-ледь подолав бар’єр, ці два проекти супроводжував Гунчикі всіляко сприяв у виборчій кампанії», – наголосив нардеп.

Також Ігор Гузь заявив, що саме Володимир Гунчик несе найбільшу відповідальність за загострення ситуації із нелегальним видобутком бурштину.

«Ситуація з бурштином загострилася саме в липні-серпні минулого року, коли він був призначений. І саме Гунчик як очільник області відповідальний за цей катаклізм. Винні також і правоохоронні органи.Але повірте, голова обласної адміністрації із сьогоднішніми повноваженнями, до реформи децентралізаційної, відповідальний за те, що робиться в області. З боку голови адміністрації не було прийнято жорстких мір. Він не справився, на його очах ці події відбувалися, а реакція була запізніла», – переконаний політик.

Згадав Гузь і літні бізнесові «розбірки» із лохиною у Шацькому районі. На думку Гузя, в цій ситуації Гунчик у співпраці з правоохоронцями міг би не допустити такого загострення ситуації.

«У минулому році вперше за дев’ять років проведення фестивалю «Бандерштат», який вже став візитівкою Волині, не було нормальної підтримки з боку обласної влади. Не йшлося навіть про фінансовудопомогу, а найперше про організаційну. Навіть за Клімчука і Партії регіонів сприяння було», – розповів Гузь.

А щодо реакції Гунчика на заяву із трибуни парламенту, то Ігор Гузь вважає її не лише неаргументованою, а й смішною. Мовляв, Гунчик як головний докір закинув йому в мінус те, чим і повинні займатися політики. У цьому випадку – лобіювання Гузем свого однопартійця на посаду голови райради.

«На жаль, Володимир Петрович у своїх підходах, і це всі знають, не зміг позбавитися оцього заводського принципу «Я начальник, а ти…». Цю людину неможливо переконати працювати по-іншому. Тому я й зайняв таку позицію. Я не робив цього раніше, бо все-таки надіявся, що щось зміниться. Терпець увірвався. Мій арсенал аргументів закінчився», – висловився Гузь і додав, що сподівається на зустріч із відповідальними особами Адміністрації з цього питання.

«Але якщо я не буду бачити, що питання вирішується, тоді будуть активніші дії», – наголосив політикі презентував звернення до Президента Петра Порошенка з аргументацією неефективності Володимира Гунчика на посаді голови Волинської ОДА і з проханням прийняти кадрове рішення з цього приводу. 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Автор: Ірина КАЧАН

Коментарі