Підприємства Волині боргують Пенсійному фонду понад 130 мільйонів гривень

Джерело: Волинські новини
  1. Новина відноситься до:

Пенсійний фонд області недоотримав за 11 місяців 2015-ого року більше 130 мільйонів гривень. Найбільші боржники – підприємства енергетичної, вугільної промисловості та комунальники.

Про це йшлося під час відеоселекторної наради у голови облдержадміністрації 30 листопада, пише Інформаційне агентство Волинські Новини.

Зі слів начальника головного управління Пенсійного фонду України у Волинській області Петра Філіпчука, частка боргу енерговугільної галузі та комунальників - понад 60%.

«Загалом за станом на листопад нам заборгували більше 130 мільйонів гривень. Найбільші неплатники – це підприємства енергетики та вугільної промисловості. Частка боргів за ними складає 64,7%. Ми зверталися в Міненерго щодо боргів, й нам відповіли, що погасити заборгованість не можуть, бо у них проблеми із виплатами зарплати. Серед комунальних боржників найбільший - Луцьке підприємство електротранспорту – понад 5 мільйонів гривень», - доповів Філіпчук.

Та додав, що в місяць потреба області - 406 мільйонів гривень. Що на 30 мільйонів більше у зв’язку із зростанням прожиткового мінімуму.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі