«Волинь»-«Металург»: що говорять після матчу

Джерело: ФК «Волинь»
  1. Новина відноситься до:

У останньому домашньому матчі сезону 29 листопада луцька «Волинь» здолала запорізький «Металург» із рахунком 9:1.

Таким чином «Металург» ще міцніше заякорився на дні Прем’єр-ліги, а «Волинь» наразі закріпилася на п’ятому місці турнірної таблиці.

Головний тренерг «Металурга» Анатолій Чанцев зазначив, що команда стала заручником ситуації, яка виникла у клубі, інформує прес-служба ФК «Волинь».

«На останній зустрічі власники заявили, що клуб однаково існувати не буде, він ліквідується. Багато людей вже звільнилися із «Металурга». Ми беремо в команду основну гравців із дубля, деякі з них навіть не потрапляли раніше в дубль. Ми просто хочемо дограти гідно осінню частину», - розповів тренер.

Також він додав, що напередодні матчу з «Волинню», на базі «Металурга» відімкнули електрику. 

«Критична ситуація просто. Рівень 90% гравців просто не відповідає рівню УПЛ. Звісно, 1:9 боляче б’є по самолюбству. За нормальних умов деякі з них не були б навіть у списку 18-ти…», - зазначив Чанцев.

Тренер повідомив, що багато людей відмовилися грати за першу команду.

«А ті, хто виходять… Погляньте, у нас сьогодні найстаршим був 22-річний Ян Ковалевський. І це був його другий матч в УПЛ. Вони виходять на поле і трусяться… як це порівняти із «Волинню», в якій всі гравці дуже кваліфіковані. В нас залишився матч і Києві і не знаю, як це все перенести», - додав Анатолій Чанцев.

Своєю чергою, головний тренер «Волині» Віталій Кварцяний запевнив, що незважаючи на психологічні та організаційні проблеми «Металурга», футболістам «Волині» ставили завдання грати організовано і старанно. 

«Так і було, хоча в кінці пропустили. А треба грати до кінця. Це ложка дьогтю, яка зіпсувала позитив. Йдеться не про сам гол, а про розконцентрованість воротаря. Я наводжу часто у приклад слова Владислава Третяка. Він завжди казав, що найважче зберігати концентрацію до кінця не тоді, коли напружена боротьба, а за рахунку 12:0 чи 7:0 на твою користь», - зазначив Кварцяний. 

«Вдалося сьогодні зменшити негативну різницю забитих-пропущених голів. Нехай нікого не турбують якісь навколофутбольні речі, які, можливо, розпочнуть лунати після такого рахунку. Ми грали серйозно, проблеми «Металурга» - це не наші проблеми. Ми грали до кінця. Могли ще більше забити», - додав він.

Щодо єврокубкових перспектив, то тренер запевнив, що «Волинь» буде старатися туди потрапити. 

Також тренер розповів, що упродовж першого кола у команді відбулася значна реорганізація.

«Звільнили багато футболістів, які непрофесійно ставилися до своєї роботи. Я пообіцяв, що 4-5 гравців ми до кінця сезону інтегруємо в першу команду із молодіжних команд. Шаповал, Чепелюк, Дудік, Петров… Ми на них розраховуємо, вони відчують на собі адаптацію до прем’єр-ліги», - розповів Кварцяний. 

Грузинський легіонер «Волині» Александер Кобахідзе зазначив, що у грі молоді футболісти «Металурга» часто помилялися, натомість «Волинь» використовувала всі свої моменти.

«Так, дуже неприємний результат для суперника. Але в них молоді хороші хлопці, в них хороше майбутнє», - переконаний Кохабідзе. 

Футболіст додав, що суто по-людськи гравців «Металурга» таки було шкода. 

«Але ж ви нас також зрозумійте – ми, футболісти, виходимо грати і забивати. Німеччина ж не припинила забивати бразильцям на чемпіонаті світу? Ми робимо свою справу, виходимо і забиваємо», - додав він.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі