На кордоні конфіскували техніки «Apple» на 400 тисяч

  1. Новина відноситься до:

Волинські митники нещодавно затримали на кордоні партію продукції торгової марки «Apple» вартістю понад 400 тисяч гривень.

Як повідомили у прес-службі Волинської митниці Державної фіскальної служби, незаконно ввезти в Україну цінну техніку через митний пост «Ягодин» намагався уродженець Житомирської області. Проте обійти закон спритнику не вдалося.

Після митного огляду автівки працівники управління аналізу ризиків та протидії митним правопорушенням виявили понад 20 одиниць продукції «Apple», а саме: планшети IPad, процесори та відеокарти, годинник Apple Watch та ноутбук MacBook.

До слова, підприємливий порушник їхав смугою спрощеного руху «зелений коридор», тим самим заявивши, що переміщувані ним через митний кордон України товари не підлягають письмовому декларуванню, оподаткуванню митними платежами, не підпадають під встановлені законодавством заборони та/або обмеження щодо ввезення на митну територію України або вивезення за межі цієї території.

У підсумку товар, загальною вартістю понад 400 тисяч гривень, було вилучено. Відносно громадянина України складено протокол про порушення митних правил.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі