Норвежці готові підтримувати освітні та енергозберігаючі проекти в Україні

Джерело: Фонд Ігоря Палиці Новий Луцьк
  1. Новина відноситься до:

Успішні проекти реалізовуються тоді, коли є бажання та зрозуміла мета.  І найкращий результат досягається раціональним та прагматичним підходом, партнерською співпрацею та відповідними ресурсами.

Саме про співпрацю у нових проектах  йшлося на зустрічі у Фонді Ігоря Палиці «Новий Луцьк», у якій взяли участь  радник – заступник керівника місії Королівства Норвегії  в Україні Річард Нюгорд Скарборо, Президент Міжнародного Фонду соціальної адаптації  Володимир Рубцов, Директор Міжнародного благодійного Фонду «ЄвроАзія» Олексій   Іващенко, представник  Мінсоцполітики Борис Венгер, ректор Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки Ігор Коцан  та голова правління Фонду Ігоря Палиці Олександр Товстенюк.

Учасники зустрічі говорили про перспективи України, можливості регіонального розвитку, можливі проекти та  партнерську співпрацю усіх зацікавлених сторін, повідомляє прес-служба Фонду. 

Олександр Товстенюк розповів про масштабну діяльність Фонду Ігоря Палиці  «Новий Луцьк». Він зазначив, що  головною в   роботі  Фонду є програма «Луцьк–2020»,  яка   спрямована на розвиток міста.  Важливо, щоб учасниками  усіх  програм, проектів у місті були самі лучани. Тому  зараз відкриваються Офіси розвитку кварталу, у яких і буде відбуватися діалог з мешканцями, обговорюватиметься спільна робота, проекти, будуть семінари і навчання,  аби кожен лучанин усвідомив, що може попрацювати    на розвиток Луцька.  Олександр Товстенюк наголосив, що Фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк» завжди  відкритий для ідей та співпраці.

 

Пан  Річард  Нюгорд  Скарборо  цікавився діяльністю Фонду, виклав своє бачення щодо проектів  розвитку міста, акцентувавши увагу на модернізації та енергозбереженні, що дуже важливо для українців.  Він також додав,  що їхня країна насправді зацікавлена у співпраці з Україною.

«Я знаю,  що вас цікавить енергозбереження, охорона довкілля, транспорт. У нас теж  є багато ідей, спрямованих на покращення інфраструктури міста і ми над цим працюємо.  Так, ми відкриті до співпраці, а Ігор Палиця готовий інвестувати кошти у місто та цікаві проекти.  Однак поки ми не можемо реалізувати усі свої плани, оскільки тут має бути  ефективною і робота міської влади,  яка мала б   сприяти тому, щоб такі проекти реалізовувались у місті»,  – зазначив  голова правління Фонду.

 

Пан  Річард  зауважив, що в Україні вже працює  компанія НЕФКО (Норвегія – Фінляндія), що надає фінансову підтримку та  кредити  в екологічних проектах  з метою  збереження довкілля.

Ще одне питання зустрічі –  соціальна адаптація і подальше працевлаштування військових пенсіонерів, а також психологічна реабілітація учасників АТО.

 

Володимир Рубцов та Олексій Іващенко  розповіли про свою співпрацю з Норвегією у рамках проекту «Норвегія-Україна». Суть цього проекту  полягає у тому, що звільнені у запас кадрові військовослужбовці та члени їх сімей можуть отримати перенавчання у напрямі менеджменту підприємницької діяльності, а відтак, в подальшому влаштуватись на роботу чи розпочати власну справу.  У Луцьку у цьому проекті працює Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки.  Також навчання проходять в Ізмаїлі, Кіровограді, Вінниці.

 

Усі проекти, про які йшлося  на зустрічі,  можна успішно реалізувати на умовах співпраці та співфінансування.  Партнери з Норвегії  готові на довготривалу підтримку освітніх проектів в Україні та енергозберігаючих програм.

Учасники зустрічі домовилися щодо подальших контактів та обговорення можливих спільних проектів.

 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі