Відповідь на петицію: ринок поки не переноситимуть, бо немає законних підстав

Луцька міська рада дала відповідь на першу електронну петицію, у якій пропонували перенести Старий ринок із центру міста, а на його місці облаштувати площу для проведення ярмарків та фестивалів.

Нагадаємо, петицію опублікував Павло Іващенко. Вона зібрала 386 підписів із 300 необхідних. 

Своєю чергою, влада міста повідомила, що поки перенесення Центрального ринку неможливе, оскільки на це немає законних підстав. Відповідь оприлюднили 25 листопада.

За інформацією управління земельних ресурсів, на території «Центрального ринку» у Луцької міської ради земельні ділянки орендують: підприємець Пахолко Любомир Петрович (договір оренди закінчується 27.12.2027), Волинська обласна спілка споживчих товариств (договір оренди закінчується 27.08.2017), підприємець Попович Василь Іванович (договір оренди закінчується 02.05.2017), Приватна Фірма «Скорпіон-сервіс» (договір оренди закінчується 10.04.2019), Лотиш Петро Володимирович (договір оренди закінчується 27.11.2024). 

Тому в період дії договорів оренди на земельні ділянки з вищезазначеними орендарями ліквідовувати вказані договори або вчиняти будь-які дії, які не передбачені у договорі, немає законних підстав. 

Як йдеться у відповіді, у 2009 році на замовлення департаменту містобудування розроблено історико-містобудівного обґрунтування на реконструкцію території Центрального ринку у місті Луцьку, а також на замовлення Волинської облспоживспілки розроблено варіанти проекту детального планування території міського ринку у Луцьку. 

У цьому ж році на засіданні архітектурно-містобудівної ради було затверджено історико-містобудівного обґрунтування на реконструкцію території Центрального ринку, розробленого НДІ «Проект реконструкція» (протокол №1 від 26.02.2009). 

«Вказаним історико-містобудівним обґрунтуванням були витримані основні вимоги до генерального плану міста та генплану Державного історико-культурного заповідника, а саме: 
- визначено напрямок альтернативної магістральної вулиці з вул. Глушець в напрямку району «Гнідава» з метою транспортного розвантаження Державного історико-культурного заповідника. 
- збережено вулицю Замкову як основного пішохідного напрямку з центральної частини міста до Замку Любарта. 
- запропоновано вдалий варіант об’їздної вулиці між ринком, замком та центральним парком культури та відпочинку ім. Лесі Українки з метою безперешкодного перспективного обслуговування ринку, влаштування туристичного маршруту, знесення малоцінної забудови на території заповідника», - йдеться у повідомленні.

Натомість Луцькрада закликає жителів міста подавати свої пропозиції, які згодом внесуть на публічне обговорення. Концепція, яка отримає найбільшу підтримку всіма зацікавленими сторонами, може бути реалізована після завершення дії договорів оренди.

З питань надання детальної інформації можна звертатись за номером телефону: 77 78 67. Пропозиції надсилати на електронну адресу dm@lutskrada.gov.ua або надавати за адресою: м. Луцьк, вул. Лесі Українки, 37 Департамент ЦНАП у м. Луцку.

Закінчення прийому пропозицій 31.01.2016. 

Нагадаємо, влада має також розглянути петицію, у якій вимагають залишити Старий ринок на тому місці, де він розташований зараз. 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі