У Мінінфраструктури спростували інформацію про те, що залізничні квитки подорожчають на 30%

Джерело: Українські національні новини
  1. Новина відноситься до:

У 2016 році планують підвищити тариф на вантажні залізничні перевезення, що не має стосунку до тарифів на пасажирські перевезення.

Про це під час брифінгу повідомив Міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський, інформують Українські національні новини.

«Активно йде інформація, що з наступного року Укрзалізниця планує на 30% підняти тариф на пасажирські перевезення. Це некоректна інформація»,- повідомив міністр.

Пивоварський пояснив, що начальник департаменту пасажирських перевезень далекого сполучення «Укрзалізниці» Ігор Бреус мав на увазі вантажний тариф, який у 2016 році планують проіндексувати спочатку з підвищенням на 15%, а потім ще на 15%.

«Планується за фінпланом, що з 1 січня 2016 року залізничний вантажний тариф підніметься на 15%, а з 1 липня ще на 15%. І це підвищення не має відношення до пасажирських перевезень. Наразі рішення щодо пасажирського тарифу не прийнято», - пояснив Пивоварський.

Щоправда, в інтерв’ю 5 каналу міністр інфраструктури зазначив, що квитки таки зростуть в ціні, однак на скільки і коли - ще невідомо.

«Тарифи на сьогодні на пасажирські перевезення, на жаль, є економічно необґрунтованими, вони є заниженими. Але ми не можемо їх одразу підняти до економічно обґрунтованого рівня, тому що це суттєво вплине на стан наших клієнтів. Підйом тарифів наступного року буде. Я зараз не можу сказати на скільки відсотків, але ми нікуди не дінемось - це буде. Але ми піднімемо тарифи після того, коли вже вийдуть з ремонту оновлені вагони, коли ми покращимо якість, клієнтоорієнтованість працівників, після того як пасажири, клієнти Укрзалізниці зможуть вже відчути новий рівень і зрозуміти, за що вони платять додаткову вартість. Таким чином підемо», - повідомив він.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі