Волинян просять допомогти з ідентифікацією останків бійців, які загинули під час Другої світової війни

  1. Новина відноситься до:

Активісти громадської організації «Товариство пошуку жертв війни «Пам’ять» віднайшли на території Львівщини останки вояків, загиблих у роки Другої світової війни.

До волинян з проханням допомогти ідентифікувати останки бійців звернулося керівництво Львівщини, повідомляє прес-служба Волиньської ОДА.

Cеред тих, чиї рештки віднайдено, такі вояки:

Павлишин Роман, народився 9 листопада 1921 року. Місце народження невідоме. Ймовірно – Галичина. Служив в українській добровільній 14 дивізії, зброї СС «Галичина», в 30-­му піхотному полку. Дивізія входила до складу німецьких збройних формувань. Помер 15 липня 1944 року від отримання ран і був похований у м. Буськ Львівської обл.

Дяков (ів) Олександр (Diakow Olexander), народився 24 вересня 1913 року. Місце народження невідоме. Служив у добровільному підрозділі Будівельного батальйону німецьких збройних формувань. Помер 11 квітня 1944 року від отриманих ран і був похований у м. Буськ Львівської обл.

Юрчик Йосип (Juczik Jozef), народився 10 липня 1905 року. Місце народження невідоме. Служив у добровільному підрозділі Будівельного батальйону німецьких збройних формувань. Помер 11 липня 1944 року від отриманих ран і був похований у м. Буськ Львівської обл.

Тимчишин М. (повне ім’я невідоме) Народився1914 року в м. Бучач Тернопільської обл., або в його околицях. Служив у Польському війську. Загинув у вересні 1939 року. Похований біля с. Воля­ Добростанська Яворівського району Львівської обл.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі