У волинської чиновниці відсудили одну з двох безкоштовних земельних ділянок

Джерело: Наші гроші
  1. Новина відноситься до:

У заступниці голови Ковельської райради Галини Коляди прокуратура відсудила 1 га землі, які вона отримала у селі Білин Волинської області. Про це повідомляється у Реєстрі судових рішень.

За матеріалами суду, у лютому 2014 року на підставі рішення Білинської сільради заступниця голови райради безоплатно отримала у власність дві земельні ділянки загальною площею 0,5 га.

0,25 га їй дісталося на вул. Ковельській для будівництва та обслуговування житлового будинку, ще 0,25 – для ведення особистого селянського господарства.

Після отримання дозвільних документів Галлина Коляда у травні 2014 року безоплатно отримала у селі Білин ще одну земельну ділянку – за межами населеного пункту. ЇЇ площа склала 1 га, а цільове призначення – для ведення особистого селянського господарства.

Прокуратура звернулася до суду, оскільки згідно з земельним законодавством, передача земельних ділянок безоплатно у власність громадян провадиться лише один раз по кожному виду використання.

Ковельський міськрайонний суд врахував, що чиновниця двічі використала своє право на одержання у власність безоплатно земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства. У зв’язку з цим, він скасував розпорядження заступника губернатора, рішення Держземагенства, свідоцтво про право власності на нерухоме майно, та зобов’язав Коляду повернути землю сільськогосподарського призначення у державну власність.

Чиновниця намагалася оскаржити рішення. 18 листопада прокуратура області повідомила, що Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних і кримінальних справ відмовив їй у задоволенні касаційної скарги на рішення Ковельського міськрайонного суду та ухвалу апеляційного суду Волинської області.

Галина Коляда родом із Білина. У 2010 році її обрали до райради від «Фронту змін». Того ж року вона стала заступником голови Ковельської райради. З 2007 по 2010 роки Коляда була засновником та директором ТОВ «Галактика Авто». У 2009 році її як керівника підприємства звинувачували у наданні недостовірної інформації управлінню праці та соцзахисту щодо перевезення пільговиків на приміських маршрутах транспортом її фірми-перевізника, на основі яких «Галактика Авто» незаконно отримувало компенсації з держбюджету. Втім Коляду звільнили від кримінальної відповідальності на підставі акту амністії, а прокурор не заперечував проти закриття справи.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі