Луцьк з осіннім призовом справляється

  1. Новина відноситься до:

Загалом, упродовж жовтня-листопада Волинська область повинна відправити до військових частин 308 призовників.

Про це говорили під час чергове засідання ради оборони області, що відбулося 20 листопада, повідомляє прес-служба ОДА.

Мають місце факти, коли юнаки не бажають проходити строкову військову службу, а відтак не з’являються на призовні комісії.

«Найбільше громадян не з’явилось на комісії у Шацькому, Ратнівському, Старовижівському, Любешівському, Камінь-Каширському та Ковельському районах, а також містах Ковелі та Нововолинську. Щодо безпосередньо призову, то найкраща ситуація – у Маневицькому районі, позаяк там призовна комісія план виконала на 100 %. На належному рівні спрацювали й у Луцькому, Локачинському, Любешівському районах та місті Луцьку. Наразі 201 призовник уже відкомандирований до військових частин», - зазначив т.в.о обласного військового комісара Геннадій Лічман.

До того ж, це не є мобілізація, люди не направляються у зону бойових дій, а проходять строкову військову службу у відповідності до законодавства України про військовий обов’язок, - зауважили на засіданні.

Відтак,керівників районів та міст спільно з військовими комісарами зобов’язали активізувати роботу у цьому напрямку, а разом з тим й завершити облаштування 6-ти новостворених райвійськкоматів.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі