На Волині готуються до можливої мобілізації

  1. Новина відноситься до:

В області має бути налагоджена тісна співпраця військових комісаріатів, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій.

Про це на засіданні оборони області, що відбулося 20 листопада, зазначив т.в.о обласного військового комісара Геннадій Лічман, інформує прес-служба ОДА.

Однак, мають місце факти, коли не всі суб’єкти господарювання надають відповіді на запити військкоматів про військовозобов’язаних працівників. Окрім того, не у всіх районах проведена й звірка списків військовозобов’язаних, зокрема, якісні та кількісні показники.

«Не виникає питань щодо ведення облікових списків у Горохівському, Луцькому, Ківерцівському, Маневицькому, Старовижівському районах та місті Луцьку. Гірше організовуються заходи в Іваничівському Локачинському, Турійському районах, де звірки проведені лише на 30-35 %, та Любешівському – на 60 %»,  – наголосив т.в.о обласного військового комісара.

Наразі, відповідно до плану, загалом такі звірки облікових списків проведені на 80 %, проте до 18 грудня ця робота має бути завершена повністю. Позаяк якісно проведена робота з впорядкування списків військовозобов’язаних стане запорукою проведення на належному рівні мобілізаційних заходів щодо забезпечення людськими та транспортними ресурсами.

За словами голови ВОДА Володимира Гунчика, Волинь має бути готовою до мобілізаційних заходів 2016 року. Основним проблемним питанням попередніх хвиль мобілізації були неуточнені списки. Відтак, запевнив Гунчик, не потрібно чекати, поки Президент підпише черговий Указ про проведення мобілізації.

Якщо певні суб’єкти господарювання уже не надають, відповідно до запитів військкоматів, відомостей про своїх працівників, які є військовозобов’язаними, то їх, відповідно до чинного законодавства, чекає адміністративна відповідальність.

За інформацією Геннадія Лічмана, в області заплановані заняття з працівниками, які є відповідальними  за ведення військового обліку на підприємствах, установах та організаціях.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі