Фільм українського режисера купила голівудська компанія

Джерело: День

Найбільший у світі американський прокатник Lionsgate через свою компанію Grindstone Entertainment придбав права на український трилер Let It Snow. Новину вже підтвердили авторитетні міжнародні кіновидання Screen Daily і Hollywood Reporter. Головні ролі у фільмі виконують Іванна САХНО («Леся+Рома», «Іван Сила», «Шпигун, який мене кинув», «Тихоокеанський рубіж: Повстання»), Алекс ХАФНЕР («Занурення», «Радник») та Тінатін ДАЛАКІШВІЛІ («Зірка», «Любов з акцентом», «Ебігейл»). Фільм створено у копродукції України, США й Іспанії. Режисер картини — Станіслав КАПРАЛОВ, продюсер — Сергій ЛАВРЕНЮК (Solar Media Entertainment), ко-продюсери — Ян ФІШЕР, Роджер КОРБІ (FishCorb Films) та Станіслав Капралов, виконавчий продюсер — Маріанна НОВІКОВА.

Let It Snow («буквально «Хай сніжить») — назва популярної різдвяної пісні. Сюжет фільму розгортається серед зимових гір. Молода сноубордистка (Іванна Сахно), любителька фрірайду, вибралася покататися з нареченим і випадково з’їхала на заборонений схил. Тепер їй треба не тільки вижити у небезпечній зоні, а й утекти від чорного снігоходу з безликим водієм. Останній не просто хоче знищити героїню — він улаштовує цілу виставу заради власної втіхи. Стен ВЕРТЛІБ з Grindstone Entertainment зауважив: «Let It Snow — це сильний та захоплюючий трилер. Широкомасштабні кадри гір, що вкриті снігом, проберуть аудиторію до кісток. Сноубордисти, бережіться!»

Lionsgate — крупна медіакомпанія, заснована в 1976 у Ванкувері видатним американським режисером Робертом ОЛТМАНОМ.  Lionsgate і прокатує, і знімає фільми, причому в якості виробника спеціалізується якраз на трилерах, горорах і фільмах катастроф; у їхньому портфоліо, зокрема, «Реквієм за мрією», «Голодні ігри», «Перевізник», «Американський психопат», цикл «Пила», вищеназваний «Тихоокеанський рубіж» тощо.

Іванна Сахно народилася у Києві 14 листопада 1997 в сім’ї працівників кіна: режисерки Галини КУВИВЧАК-САХНО та оператора Анатолія Сахна. Має старшого брата Тараса Сахна. У дитинстві мріяла стати таксисткою чи фігуристкою.

Визнання в Україні прийшло до Іванки після появи у першому частково україномовному сіткомі «Леся+Рома» (2005-2008) та у фільмі «Іван Сила» (2013).

У віці 15 років родина Сахно переїхала до Лос-Анджелесу. Ще будучи неповнолітньою, Іванка жила там окремо від батьків і спілкувалася з ними здебільшого через смс, оскільки її менеджери заборонили їй розмовляти з ріднею наживо українською через побоювання, що це може призвести до появи небажаного акценту в англійській вимові акторки. В Голівуді Сахно вперше заявила про себе роллю в малобюджетному фільмі Томаса ДАННА «Дерево тіл» (2017). Того ж року вийшов ще один голівудський фільм за участі Іванки — малобюджетний фантастичний горор «Забрати назад не можна». Але справжнє визнання наша землячка Сахно отримала в 2018, коли вийшли одразу два великобюджетні блокбастери з її участю: у блокбастері «Тихоокеанський рубіж: Повстання» вона зіграла польську офіцерку на ім’я Вік, а в комедії «Шпигун, який мене кинув» — російську найману вбивцю.

Незважаючи на те, що акторка живе й працює в США, вона має сильні проукраїнські погляди. Зокрема, в 2014 під час Революції гідності виходила на мітинги на підтримку України, а в 2016 на червоній доріжці Канського кінофестивалю з’явилася з табличкою на підтримку ув’язненого українського режисера Олега Сенцова. У 2019 Іванка була почесною гостею Одеського кінофестивалю.

Станіслав Капралов народився 5 травня 1989.  Починав кар’єру на 34 телеканалі в Дніпрі. У 23 роки придумав телевізійне тревел-шоу «Безумний автостоп», яке викупив «Новий канал» і підписав з автором контракт на новий сезон.

Першою роботою Станіслава в кіні стала короткометражка про місто самогубців Sui Caedere (2016, платинова нагорода на Хьюстонському фестивалі). У 2017 Карпалов працював на ізраїльскій художньо-документальній стрічці «Повстання у гетто: Нерозказана історія». У 2018 зняв 5-хвилинний сюрреалістичний перформанс «Я є ілюзія». В 2019 завершив повнометражний дебют Let It Snow. Наразі працює над американо-українським містичним трилером Егрегор.

Let It Snow вийде в США 22 вересня у прокат у VOD-форматі (відео за запитом). Дата прем’єри в Україні поки невідома.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі