У Мексиці археологи виявили під пірамідою печеру

Джерело: lenta.ua

Порожній простір, виявлений під Пірамідою Місяця в Мексиці, є печерою природного походження. Таке відкриття зробили мексиканські археологи, які вивчили знайдену під пірамідою порожнечу.

Під Пірамідою Сонця і Пірамідою Кецалькоатля вже виявлялися підземні пустоти, але у всіх випадках мова йшла про тунелі штучного походження, які, як передбачається, використовувалися при будівництві масивних ритуальних споруд. Інше призначення тунелів під пірамідами Мезоамерики - культове, пов'язане з переходом в загробний світ.

Але порожнеча, знайдена під Пірамідою Місяця, відрізняється від інших подібних пустот. У цьому випадку вчені натрапили на природну печеру, яка, ймовірно, використовувалася людьми ще в ті часи, коли на території сучасної Мексики тільки зароджувалися перші культури. Вивчити печеру під пірамідою допомогли новітні технології неінвазивного геофізичного дослідження.

Піраміда Місяця - друга за величиною структура такого типу в стародавньому мезоамериканському місті Теотіуакані. Останнє було побудовано між першим і сьомим століттями нашої ери і займало площу близько 3.6 тисяч акрів. У період розквіту населення міста досягало двохсот тисяч жителів, що робило Теотіуакан одним з найбільших населених пунктів Америки доколумбових часів.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі