Італія визнала українські водійські посвідчення

Джерело: Gazeta.ua
  1. Новина відноситься до:

Італія визнала українські водійські посвідчення.

Про це 19 листопада повідомив Президент України Петро Порошенко, пише Gazeta.ua.

Україна й Італія підписали міжурядову угоду, згідно з якою визначається чинність українських водійських прав на території Італійської республіки.

«Геннадій Зубко, віце-прем'єр-міністр України, 40 хвилин тому за моїм дорученням підписав міжурядову угоду про те, що українські посвідчення водія визнаються в Італії», - заявив Президент в Римі під час зустрічі з українською діаспорою.

Як раніше повідомлялось, водійські права єврозразка з'являться в Україні до 2017 року.

«Дуже добре, що Італія почала визнавати водійські посвідчення українців. Більшість посвідчень старого зразка, якими користуються в Україні, не відповідають світовим вимогам. Багато водіїв для підстрахування оформлюють так зване МВУ через міжнародні громадські організації. Це міжнародне водійське посвідчення. Його видає Міжнародний альянс чи Асоціація автомобілістів. Ці посвідчення фактично є авторизованим перекладом водійського посвідчення», - зазначив Вадим Карнаухов, віце-президент Міжнародної федерації захисту прав водіїв.

За словами експерта, на посвідченні має бути вказано переклад англійською мовою, зазначено відповідні категорії за міжнародною сертифікацією та конкретна дата завершення дії прав. Деякі українці користуються посвідченнями виданими понад 30 років тому, і за законом України вони досі є дійсними.

«Коли посвідчення відповідатиме всім стандартам, не потрібно буде робити спеціальні переклади. Посвідчення нового зразка, яке відповідає Міжнародній конвенції зніме проблему і їх визнаватимуть у будь-якій країні світу. Тому власники посвідчень старого зразка можуть отримати нове або одержати міжнародне водійське посвідчення», - каже експерт.

Як повідомляється, за офіційними статистичними даними Інституту статистики Італії на 2011 рік кількість українських заробітчан у країні становила 224 тисячі осіб. За неофіційними даними, в Італії проживають як мінімум півмільйона українців без дозволу.

«З українськими посвідченнями найчастіше виникають проблеми у Великій Британії, Німеччині та Португалії. Наприклад, коли люди потрапляли у ДДТ чи виникали страхові випадки з прокатними авто», - говорить Карнаухов.

Нагадаємо, нещодавно в країні відмінили використання довідки-рахунка при оформленні автотранспорту.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі